Snålveckan: Här kommer receptet på en enkel och god ramen som är både billig och lättlagad. Vill du inte ha köttfärs kan du använda vegfärs istället!

Snabblagad ramen

Portioner

4

Tid

ca 15 minuter

Ingredienser

  • 2 liter vatten

  • 3 buljongtärningar (kött eller grönsak spelar ingen roll)

  • 400 gram färs (fläsk, nöt eller veg)

  • 2 morötter

  • 1/2 squash

  • 2 msk riven ingefära

  • 2 msk ljus soja

  • 300 gr äggnudlar

  • 1 kruka färsk koriander (kan uteslutas eller ersättas med basilika)

  • Salt, peppar och chilipulver

Gör så här

  • Koka upp vatten och smula ner buljongtärningar.
  • Stek färsen i en stekpanna med lite smör. Skär morötterna och squashen i slantar och lägg i det kokande vattnet tillsammans med ingefära, ljus soja och nudlar. Låt koka i 4 minuter.
  • Tillsätt sedan färsen och värm på. Servera med klippt koriander. Salta, peppra och addera chilipulver efter tycke och smak.

Det här receptet ingår i mitt tema Snålveckan och här har jag samlat fler recept och tips från den.