Snabblagad ramen med morötter och squash

Snålveckan: Här kommer receptet på en enkel och god ramen som är både billig och lättlagad. Vill du inte ha köttfärs kan du använda vegfärs istället!

Du behöver (4 portioner):

2 liter vatten

3 buljongtärningar (kött eller grönsak spelar ingen roll)

400 gram färs (fläsk, nöt eller veg)

2 morötter

1/2 squash

2 msk riven ingefära

2 msk ljus soja

300 gr äggnudlar

1 kruka färsk koriander (kan uteslutas eller ersättas med basilika)

Salt, peppar och chilipulver

 

Gör så här:

Koka upp vatten och smula ner buljongtärningar.

Stek färsen i en stekpanna med lite smör. Skär morötterna och squashen i slantar och lägg i det kokande vattnet tillsammans med ingefära, ljus soja och nudlar. Låt koka i 4 minuter.

Tillsätt sedan färsen och värm på. Servera med klippt koriander. Salta, peppra och addera chilipulver efter tycke och smak.

Det här receptet ingår i mitt tema Snålveckan och här har jag samlat fler recept och tips från den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer på “Snabblagad ramen med morötter och squash”

  1. Oooo dette så godt ut! Og passende nok har jeg akkurat kjøpt meg en pakke ramen-nudler 😉 Dette må jo være perfekt mat for meg nå som jeg er forkjølet. God helg til dere Clara!

  2. Hej, Du! Tänkt på en sak. Skulle Du inte kunna skriva ett inlägg om dessa mjukismän som numer är så vanliga. Nyss läst en artikel i SvD om det. Dessa killar som numer har en hand på vällingflaskan och den andra på diskborsten! Hahaha! Hur attraktiva är de egentligen? Ser samma fenomen hos Elsas man. Och Emmas. M.fl. Det är ju egentligen inte dessa män vi dreglar över enligt länkar till tv-serier. Pretty Woman m.fl ni vet. Tycker dagens “jämlika ” män är så himla osexiga. Fattar inte hur ni står ut med dem. Starwomans och Matplatsens män verkar hålla stången. Än så länge. Men i övrigt verkar det mest florera mes-män som sitter o mediterar och utövar yoga (🤣). Hahaha! Synpunker på det? Kanske är jag bara gammeldags i mitt tänkande?