Snålveckan: Här kommer receptet på en enkel och god ramen som är både billig och lättlagad. Vill du inte ha köttfärs kan du använda vegfärs istället!

Du behöver (4 portioner):

2 liter vatten

3 buljongtärningar (kött eller grönsak spelar ingen roll)

400 gram färs (fläsk, nöt eller veg)

2 morötter

1/2 squash

2 msk riven ingefära

2 msk ljus soja

300 gr äggnudlar

1 kruka färsk koriander (kan uteslutas eller ersättas med basilika)

Salt, peppar och chilipulver

 

Gör så här:

Koka upp vatten och smula ner buljongtärningar.

Stek färsen i en stekpanna med lite smör. Skär morötterna och squashen i slantar och lägg i det kokande vattnet tillsammans med ingefära, ljus soja och nudlar. Låt koka i 4 minuter.

Tillsätt sedan färsen och värm på. Servera med klippt koriander. Salta, peppra och addera chilipulver efter tycke och smak.

Det här receptet ingår i mitt tema Snålveckan och här har jag samlat fler recept och tips från den.