En perfekt lördag

Jag lever lite som att det redan vore sommarlov. Igår efter jobbet hängde vi kvar en massa kompisar vid den fina badplatsen i byn. Badade, åt pizza, stannade ute alldeles för sent för barnen. Men jag vill fånga dessa underbara dagar – den förra, iskalla sommaren i åminnelse.

Vi vaknade vid åttatiden imorse och som helfrukost lyxade vi till det med kanelbullar.

Mormors frukost var alltid kaffe och en bulle. Livsnjuteri på hög nivå.

Först en skarp bild på mig i pyjamas

Sedan en suddig bild på mig i pyjamas men med utsikten (någotsånär) skarp. Så att ni verkligen kan se hur kuperat och fint det är utanför

Efter frukosten slumrade Folke på kökssoffan en stund.

Och jag provade min nya baddräkt från Åhlens och packade fikakorgen för att cykla till badet.

Åkte förbi hemma hos Ada och hämtade upp henne och Bertil som sovit över.

Sedan vidare ner till stranden. Där blev vi kvar resten av dagen.

Det var helt ljuvligt i vattnet – jag och min vän Stina gjorde bomben från bryggan och simmade runt en lång stund.

Bra att ha en kompis som själv är bloggare och fattar kameran utan att man ens behöver be om det!

Vi fikade, gungade, skvallrade, badade, solade, skrattade och slutligen cyklade jag hem igen. Väl hemma var barnen så trötta att de somnade strax efter att klockan slagit sex. Och nu tror jag minsann att jag själv somnar när som helst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

27 kommentarer på “En perfekt lördag”

 1. Så mysigt att kunna ta cyklen till badet 🙂 Jag är sån badkruka så barnen har inte badat här än…. men vi köpte iaf en lite större pool innan helgen så snart blir det bad här hemma iallafall 🙂

 2. Tack för en väl bearbetad blogg. Men det är nägot som inte stämmer med hehetslogiken. Sockret och dess närvaro. Dels är det havregryn , bär osv. hälsosaker och däremellan kanelbullar till frukost och sockrigt fika. Det håller liksom inte ihop. Det vore på sin plats med en allmänförklaring eller generell logik som går ihop med den bild du vill förmedla.

   1. Men hallå såklart du måste förklara varför du inte äter konsekvent nyttigt eller onyttigt! Jag blir helt förvirrad av att du äter socker ibland och blåbär ibland.

    Förelsår att du övergår till 100% kakor.

  1. ”Vore på sin plats”??? Va???? 😳Du kan ju inte vara på riktigt Ann!! Tummen upp till Clara som skrattandes avfärdar såna här dumheter!! 😃👍🏻

  2. Det är väl klart man kan äta både bär och fika! Jag bor också på landet och hos oss har bär alltid varit en del av baskosten. Lingon, blåbär, hallon, vinbär plockas i mängder och äts hela året. Det är ingen “hälsokost” utan vanlig mat för oss.

  3. Men Ann, jag som tycker det är så härligt att Clara är öppen med att familjen äter snabbmat och socker ibland, och att hon inte visar upp nån falsk präktighet. De allra flesta människor äter ju både nyttig och onyttig mat om vartannat 🙂

  4. Helhetslogiken i Claras blogg är ju att den är ett vanligt liv? Sådär ser väl nästan allas liv ut, att ibland är det gröt och ibland är det bullar? Eller kommer jag från en väldigt ovanlig uppväxt? Vi åt lördagsgodis och fikade ibland vi med, och det gör jag fortfarande som vuxen.

 3. Älskar att läsa din blogg, det är livsnjutning för mig att få en liten inblick i era mysigheter! Och, med tanke på tidigare kommentar, så skönt att du förmedlar en avslappnad och sund relation till mat och kropp.

 4. Vilken underbar dag och underbar tid. Du är knappast ensam om att vilja ta vara på de här fantastiska sommardagarna. Så härligt när det går att styra om livet så att det funkar. Vad gör det att det blir lite sent en kväll…

  1. Eller hur! Minns själv hur det var att få vara uppe sena sommarkvällar när mina föräldrar hade kompisar över =)

 5. Det är inlägg som dessa som nästan får det att rulla en tår nedför min kind. Jag slungas tillbaka till barndommen. De långa stranddagarna med mamma och syskonen. Kylväskan med vatten och saft. Strandkorgen men kakor, solkräm och korsord. Strandfilten full med sand men bäst ändå. Kanske till och med korv för grillning. Gunga på stekheta gungor. Lyckan när mamma också kommer ut och doppar sig, simmar o stojar. Vilka minnen. Precis som jag tror jag dina urgulliga barn kommer minnas dessa underbara sommarstuder vid stranden med värme i hjärtat genom hela livet! <3

 6. Jag vill lyfta så mycket fint med det här inlägget. Det härliga, sommardåsiga livsnjuteriet som du fångar så fint i bild, den sjukt snygga baddräkten och så din mormors champion-frukost. Vilken inspiration!
  När jag flyttade från Stockholm till fjälltrakter så var jag mentalt redo för långsam vår och sommarvärme lagom till augusti. Så kom maj, snön smälte på en vecka och igår badade jag med 28 grader i luften, 20 i vattnet och i full midsommargrönska. Varför bor inte fler norrut i landet kan jag undra (iofs hade vi 35 minus i mars, men det är ju karaktärsdanande och en god ursäkt för att elda dygnet runt)? 🙂
  Jag vet att det förmodligen är snö kvar den här tiden nästa år i stället, men jäklar vad jag njuter av min första vår/sommar här!

  1. Våren går på speed i norra Sverige. Det är skitkul att sitta i baddräkt och sola medan man bokstavligen ser snön smälta i den stora snöhögen bredvid. Sedan den långa vackra vårvintern när det är snö men soligt och varmt. Många som flyttar hit tycker denna del bara är vinter men det handlar om att se och känna vårluften och inse att detta är en del av våren här. Att sitta och sola på isen och elda lite och kanske grilla våfflor på elden är för mig mer värt än vitsippor och liknande. Jag upplevde min första vår på det sättet efter jag träffade min man och vi åkte till hans mamma på påsken. Jo vitsippor är vackert men det är liksom bara en blomma. Tycker jag, säkert vanhelgande enligt andra men jag är glad att jag har fått se den typen av vår också.

 7. Vilken härlig dag ni har haft! Hur många grader är det i vattnet? Känns som att det nyss var is hos er! I Småland är det 17 grader i sjön. Knappt badbart för mig men barnen badar så klart!

  Kram till dig fina Clara