Tisdagar betyder matlag och den här gången var vi hemma hos Albin och Ulrika.

Deras hus har kanske byns vackraste läge med sjön åt ena hållet och åkrarna åt andra. Det vita taket som skymtas där borta är vårt hus.

Barnen var extra peppade på matlag eftersom Ada fått fem får.

Som skulle klappas, matas och kelas med.

Det här fåret var mer som en hund än ett får. Den har redan fått namnet Snällis.

Vi dukade nere på gården till oss

Och uppe vid huset för barnen. Det blev en äventyrlig middag för förutom fåren som bräkte precis bredvid husknuten ville både hönsen och katten upp på bordet i jakt på mat.

Albin hade fixat en god vegetarisk lasagne

Stina satt och njöt i solen

Jakob med.

Men efterrätten tog vi inomhus i köket.

Eftersom vi bestämt att vi ska bada varje tisdag när vi har matlag hoppade vi på cyklarna och åkte till badplatsen. Där låg vi i en lång stund, hoppade från bryggan och trampolinen och höll på tills vi blev alldeles blå av kylan.

När vi kom tillbaka till huset igen var barnen så frusna att de stoppades ner under fyra lager täcken och fick sitta där och mysa och se på film medan vi vuxna värmde oss med te. I vanlig ordning blev det jättesent för att vi hade så mycket att prata om. Två av fyra barn slocknade och kvart över elva på kvällen drog vi oss tillslut  motvilligt hemåt.

Världens vackraste kväll. Så här ljust är det vid 23.30 i maj i Västerbotten.

När Melker fått sin kvällspink och Folke somnat i sin säng gick jag också och la mig för att skriva detta inlägg. Trött, nöjd och glad efter ännu en fin dag. Imorgon får barnen sovmorgon tänker jag.