Matlagsdag

Tisdagar betyder matlag och den här gången var vi hemma hos Albin och Ulrika.

Deras hus har kanske byns vackraste läge med sjön åt ena hållet och åkrarna åt andra. Det vita taket som skymtas där borta är vårt hus.

Barnen var extra peppade på matlag eftersom Ada fått fem får.

Som skulle klappas, matas och kelas med.

Det här fåret var mer som en hund än ett får. Den har redan fått namnet Snällis.

Vi dukade nere på gården till oss

Och uppe vid huset för barnen. Det blev en äventyrlig middag för förutom fåren som bräkte precis bredvid husknuten ville både hönsen och katten upp på bordet i jakt på mat.

Albin hade fixat en god vegetarisk lasagne

Stina satt och njöt i solen

Jakob med.

Men efterrätten tog vi inomhus i köket.

Eftersom vi bestämt att vi ska bada varje tisdag när vi har matlag hoppade vi på cyklarna och åkte till badplatsen. Där låg vi i en lång stund, hoppade från bryggan och trampolinen och höll på tills vi blev alldeles blå av kylan.

När vi kom tillbaka till huset igen var barnen så frusna att de stoppades ner under fyra lager täcken och fick sitta där och mysa och se på film medan vi vuxna värmde oss med te. I vanlig ordning blev det jättesent för att vi hade så mycket att prata om. Två av fyra barn slocknade och kvart över elva på kvällen drog vi oss tillslut  motvilligt hemåt.

Världens vackraste kväll. Så här ljust är det vid 23.30 i maj i Västerbotten.

När Melker fått sin kvällspink och Folke somnat i sin säng gick jag också och la mig för att skriva detta inlägg. Trött, nöjd och glad efter ännu en fin dag. Imorgon får barnen sovmorgon tänker jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 kommentarer på “Matlagsdag”

 1. Älskar idén med matlag och herrejäklar vad mysigt det var att bara läsa om den här kvällen – kan tänka mig hur härligt det var på plats 🙂
  Dessa ljusa kvällar…grönskan! Maj och juni är bomull för vintertrötta själar och snudd på olidligt vackra.
  Nu ska jag ut och så blomsteräng – att bo på landet är en ynnest!

 2. Låter så otroligt underbart härligt!!! Och vi har gjort lite liknande emellanåt (dock i förorten, så blir inte lika idylliskt :)) Jag älskar det!!

  MEN jag fattar ändå inte hur du/ni orkar!!?
  Dels så fattar jag inte hur barnen kan hålla god stämning så sent på kvällen – här är det oftast sura miner efter kl 18 och framåt….

  Men jag fattar inte heller hur du orkar?! Blir det inte ett bakslag för dig den kommande dagen/dagarna då? Efter min utmattningsdepression så arbetar jag nu igen – men jag fixar fortfarande inte kvällshäng. Vilket är såååå tråkigt! Så tråkigt och isolerande att inte orka m det sociala.

  Hur gör du m det?
  Ser hoppfullt ut att tänka att även jag kommer orka hänga m andra barnfamiljer fram till sena natten, till och med på vardagar! Jag hoppas på det!! 🙂

  1. Håller med det blir bakslag för mig med. men man gör ju saker ändå och sen dagen efter känner man shit ja just det det var så det kändes att inte orka. Oj. Hur enkel man kan svepas med ändå och hur enkelt kroppen säger emot (även om man hade skit kul)…

   1. Ja, så lätt att dras med!
    Men f min del är det inte värt det – inte ännu.
    Jag blir en gräslig mamma, hemsk fru och odåga på jobbet (om jag ens klarar av att gå dit).
    En så himla fin balansgång; att utmana sig till att göra det man kan och mår bra av i längden, men skippa det som visserligen kortsiktigt är bra men som ger bakslag…
    💜

 3. Måste bara fråga eftersom du badat i flera veckor redan. Hur varmt är vattnet? Det verkar ju inte vara några snabbdopp heller?

 4. Kan knappt hantera hur fint det här är!!! Likadant varje år, det värker typ i en för att det är så fint med försommar och grönska och ljus😭😍