Imorse var det ÄNTLIGEN dags för skolavslutning! Jag steg upp klockan sex för att dekorera tĂ„rtan, duka fint pĂ„ verandan och stryka barnens klĂ€der. Skolavslutningar har alltid varit en underbar dag för mig. Nya fina klĂ€der. Mammas jordgubbstĂ„rta pĂ„ altanen. Min moster som kom och hĂ€lsade pĂ„ och sĂ„g pĂ„ avslutningen. Ja, hela dagen var som ett enda spĂ€nnande pirr nĂ€r jag var liten.

Det vill jag sĂ„klart Ă„terskapa för mina barn. Och att nu Ă€ntligen ha ett skolbarn att fira “riktig” skolavslutning med Ă€r sĂ„ himla underbart! Har sett fram emot den hĂ€r dagen i flera Ă„r. Att fĂ„ skapa egna traditioner som mina barn kommer minnas tillbaka nĂ€r de Ă€r vuxna.

Den hÀr bilden knÀppte jag  klockan 06.10 imorse nÀr jag drack mitt morgonkaffe och förberedde och kÀnde mig ungefÀr som pÄ julafton.

Mina söta spinkiga pojkar med tufsigt klippta frisyrer och jÀttestora fötter. SjuÄringen har storlek 35. Ser vÀldigt gulligt ut ihop med vÀrldens smalaste ben och runda Àppelformad knÀn.

Strax innan Ätta begav vi oss till bönhuset i byn dÀr vi invÀntade barnen som kom tÄgande frÄn skolan. Det hÀr Àr utsikten frÄn kyrkbacken. SÄ fin! DÀr pÄ andra sidan bor vi.

Och det kÀndes sÄ högtidligt att vara i ett bönhus och fira.

Jag Àlskar att bo i en liten by och ha barnen pÄ en skola dÀr jag vet vilka alla Àr och mina barn kÀnner sÄ vÀl vuxna som andra barn vid namn. Folke trÀffade sin bÀstis pÄ kyrkbacken. Det blev kramkalas.

I bönhuset satt jag bara och grinade hela tiden.

Var sÄ rörd av alla underbara sommarbarn med vÄfflat hÄr, blommiga klÀnningar, nystrukna skjortor och fin-sandaler.

EfterÄt blev det kramkalas. Sedan hem och fika. Morfar hade förstÄs kommit för att se pÄ skolavslutningen ocksÄ.

Varje skolavslutning Àr det obligatoriskt med gulliga uppstÀllda familjebilder. SÄdana tog vi jÀmt nÀr jag var liten. Först med min pappa. Bertil Àr en avbild av sin morfar. Lika lÄng och smal som han var i samma Älder. NÀr han blir stor kommer han nog ocksÄ bli över 1,90.

Sedan vÄr fina familj <3 tÀnk att det blev sÄ bra ÀndÄ. Att vi flyttade till vÀrldens utkant och gjorde det till jordens mittpunkt. Platsen dÀr allt vi behöver finns.

PÄ verandan dukade jag med finporslinet. Det har jag nyss fÄtt av blogglÀsaren Inger vars mamma skulle flytta in pÄ Älderdomshem och inte lÀngre hade plats för det hÀr fina. Tror det Àr en servis frÄn fyrtiotalet. Helt ljuvlig.

Det blev jordgubbstÄrta med limecurd och mosade bÀr.

KörsbÀr, Àppelbullar med rostad kokos, saft och kaffe pÄ verandan.

Sedan fick barnen öppna sommarlovspaket. Varsin ny hoppsaboll och sÄ fick de vattenpistoler av morfar och varsin liten peng att göra nÄgot roligt för i sommar.

Nu har vi firat hela dagen och bÄde Folke och jag blev sÄ trötta att vi somnade i soffan en stund. Nio veckors ledighet ligger nu framför oss och det kÀnns hÀrligt, kravlöst och fridfullt.

IkvÀll tar jag Bertil och hans tvÄ bÀsta kompisar och Äker in till stan och gÄr pÄ bio och firar sommarlov!