En solig septembersöndag

Vaknade tung i huvudet imorse – efter lördagens sena festligheter. Men glad! Väldigt glad. Folke och Melker kom smygande och ville ner mellan mig och Jakob. Inte kan man neka det.

Sånt man har på nattduksbordet: Handkräm som doftar gott, sommarens sista rosor i ett glas. En blå glasask för vigselringarna och så en karaff med matchande glas till. Så man ALDRIG behöver stiga upp och dricka på natten.

Så här ser det ut från min säng när jag vaknar. Vi har inte monterat några rullgardiner utan blivit väckta av solen hela sommaren. Ganska härligt. Den börjar iofs lysa in redan fyra på morgonen – men det krävs några timmar av ljus för att skaka liv i mig.

Var tvungen att fota min gulliga mage. Den har inte blivit sådär spetsig ännu utan ser mer ut som en stor ölmage. Likblek dessutom – eftersom den varit gömd under kläder hela sommaren. Min lyxiga pyjamas jag köpte i London tålde visst inte tvätt på mer än trettio grader. Så de har blivit för liten. Känner mig sammantaget verkligen som en farbror med kalaskula och gällivarehäng. Men det är något rörande över det också.

Klev ut på verandan för att låta Melker ta en morgonpink i gräset. Spåren av gårdagens fest fanns kvar. Jag vet att det finns rejält folk som stannar uppe och diskar bort allt kalasande redan på kvällen. Det är inte vår stil. Vi lägger oss istället. Trötta, glada och med ett berg av disk kvar till morgondagen. Det går det också. Dagen efter är det ganska mysigt att städa och tänka tillbaka på kalaset.

Efter frukosten som för min del bestod av två rutor choklad och lite mjölk – gick jag ut till fåren och matade dem. De är så mysiga. Och tamare för varje dag.

Sedan tog jag Melker med mig på promenad. Kändes så skönt i vattnet att jag övervägde att bada.

Väl hemma igen putsade jag fönster. Är så många fönster att man får dela upp arbetet på flera dagar. Hade fått låna min kompis Stinas fönstertvättsmaskin. Blev helt såld! Nej den putsar inte lika perfekt som jag gör (hehe) men tillräckligt bra. Och sjukt smidig. Sedan hade jag tänkt plantera några av alla lökar jag köpt hem – men när jag såg att det ska vara 20 grader hela närmsta veckan tänkte jag att det var bättre att låta bli. Man vill inte sätta lökarna så tidigt att de börjar gro. Får invänta kallare dagar.

Till lunch blev det fjällfil, musli och hemmagjort äppelmos som gårdagens gäster hade med sig. Vansinnigt gott!

Därefter blev det Memory, Möjliga Familjen och Uno för hela slanten på verandan.

Det är en sådan lättnad att äntligen kunna spela riktiga spel med sina barn. Bra tidsfördriv. Efter spelandet hade Jakob arbetat färdigt med veden. Då tog han med sig Bertil på en skogsutflykt med bergsbestigning. Jag och Folke stannade hemma och sov middag istället. Och när vi vaknade några timmar senare var dagen nästan slut. Så då blev det inga fler bilder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “En solig septembersöndag”

 1. Clara! Så mysigt du skriver om en helt vanlig enkel söndag ! Alltid roligt att läsa! Måtte ditt illamående gå över snart!
  Kram fr Anette P

 2. älskar kalaskulebilden i för liten pyjamas, uppskattar det stillsamt ärliga i det här inlägget. En känsla av att såhär gör ni, så funkar det för er, här är livet, rakt upp och ned, och i det där enkla finns en sådan ro.

 3. Vi har spelat mycket kalaha, Uno, den försvunna diamanten och vanliga kortspel i sommar, femåringens egna kalaha-regler fick råda och vändtia med 8-åringen. 8-åringen var också redo att lära sig patiens.
  Finfina bilder, du är en inspiratör i allt du gör!

 4. Du har så mysigt hemma.
  Du har den här känslan av hem som ja kan tycka är så svår o få till. Bor i lägenhet, har du tips om hur man kan få till hemma känslan med en billig peng? 💜 Hehe. 😅 Du har så otroligt mysigt.

  1. Åh jag håller med! Bra hem-tips för lägenheten där platsen är något begränsad 🙄