” Så rofyllt det ser ut hos dig/er! Hur får du ert hem så hemtrevligt? När jag fixar till det ser det inte alls ut som hos dig. Jag kan tycka att jag gör precis så som det ser ut på t ex dina bilder, men resultatet blir inte bra. Det ser dött och tråkigt ut, det blir liksom ingen känsla. Vad är ”hemligheten”?”

Tack för den fina kommentaren. Jag har faktiskt skrivit ganska många inlägg med det här temat – där jag försöker förklara och lära ut hur jag tänker kring stil. För alla som missat det har jag sammanställt inläggen här.

Vad gäller mysfaktorn hemma hos oss tror jag att det handlar om att jag målmedvetet under flera år införskaffat sådant som för många svenska är tätt förknippat med mys. Liksom nyckelgrejer som låser upp stilen. Så som rutiga kökshanddukar, gamla ljusstakar och mönstrade trasmattor.  Sånt som finns hos mormor eller i sommarstugan. Jag skrev ett blogginlägg om det i somras som heter Skapa Torparstilen. Där kan ni säkert hitta en del inspiration. Läs kommentarerna också. Väldigt många fina roliga tips som ni läsare bidrog med!

Sedan handlar det om hur man kombinerar färger och mönster. Jag älskar ju färg, tapeter och mönstrade textilier. Något som många svenskar är lite rädda för. I både Norge och Finland är de bättre på mönstermix och murr och det är också anledningen till att så många av de konton jag följer på instagram skrivs av våra nordiska grannar. Hur jag tänker med färg när jag inreder har jag skrivit ett inlägg om.  Det inlägget heter Hur man får färgen att svänga. Men även i  Lilla Tapetskolan ger jag många tips och idéer.

Dessutom har jag många tankar om hur man kan möblera och inreda för att skapa ett levande hem. Varför är det så viktigt med växter egentligen? Och böcker! Varför ska man ha det? Även detta har jag gjort en guide till, Mina bästa inredningsknep. Till stor del handlar det förstås om att skapa stämningar. Jag jobbar litegrann som en scenograf skulle ha gjort. I inlägget  Att bygga världar, vidareutvecklar jag hur jag tänker.

Som ni vet så inreder jag i princip bara med gamla fyndade grejer. Loppis, ärvt, inropat på auktion. Det måste nog ändå bli mitt bästa inredningstips för ett mysigare hem. Och självklart har jag en guide även för det: Bästa loppistipsen – så gör du för att fynda.

Phu! Jag tror det var allt – hopppas att ni hittar något att inspireras av.