Var hämtar du din energi?

Det går trögt nu. Att komma upp på morgonen. Jag vill helst ligga ensam i ett rum med tända ljus och läsa en bra bok. Men den här veckan kommer Erica hit och stör. Hon yrar om högklackat, att skåla i bubblor och vill ut i nysnön för att fånga flingor på tungan. Tagga ner människa – ge mig åtminstone en rivig energidrink först så jag kommer i gång!

Om krocken mellan introvert och extrovert. Och om konsten att få ny energi genom ett papperssugrör.

Du kan höra En Underbar Pod i valfri poddapp, via iTunes eller Acast till exempel. Där och här finns alla avsnitt samlade.

Prenumerera gärna på podden så missar du aldrig våra extraavsnitt som inte syns här på bloggen!

Under hösten har ovanligt många kommenterat våra avsnitt. Det är vi glada för!
Om du missat det – lyssna och läs gärna kommentarerna på till exempel Lärare vi minns och Mobbad i mammagruppen!

Vår signaturmelodi är skapad av Olov Antonsson, i original heter den Himlen över Hedlunda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Var hämtar du din energi?”

 1. Mest energi får jag av ilska faktiskt, ren och skär ilska! Man får nog mer gjort och kan säga ifrån då det behövs då man blir förbannad.

  Solsken de kalla vintermånaderna kan ge mig energi.

 2. Jag får energi av att vara på landet, bara sitta och titta på utsikten och andas den fantastiska landet-luften. Eller av att sitta själv på café och umgås med mina tankar. Eller av att gå på fest o träffa folk!! 😉

  PS. Älskade senaste avsnittet om mammagruppen 😀

 3. Jag får energi från pilates och härliga morgonpromenader eller löppass. När jag väl kommer igång vill säga. Träningär för min det ultimata sättet att bli piggare.

 4. Härligt avsnitt!👌👌 Undrar om du kanlägga ut receptet på energi-drinken? Eller ETT recept iaf. Jag förstår att man kan variera mängden efter hur rivig eller sur man vill ha den men jag önskar ett recept att utgå från. Liksom, hur mycket är ”mycket ingefära”? 🙂

 5. Så kul med ett nytt avsnitt igen! Inspirerande att tänka att jag ska bli lugn av snön. Snön som rofyllt täcker marken.

  Ett tips om du blir yr då du står t ex i kassakön. Stå inte stilla. Trampa och rör fötterna på stället. Fick tipset av en barnmorska när jag väntade vårt första barn och hade svimningskänslor pga lågt blodtryck. Ha inte heller för varma kläder, speciellt runt halsen. Lätta på halsduken så att du får luft. Har hjälpt mig många gånger.

  Lycka till med allt! 😀

 6. Krocken mellan introvert och extrovert… Låter som en podd för mig. 😀 Jag förstår din känsla att bara vilja ligga kvar. Det är ju bara 4 månader sedan jag själv var i din sits. 😉 Kämpa på!! <3

  /C

  http://fondofhome.blogg.se – en annorlunda inrednings-/lantlivsblogg

 7. Musik ger mig energi. Men då måste jag vara ensam! Och spela den musik jag går loss på för stunden, gärna samma låt om och om igen. Aldrig dansar jag så bra eller sjunger så fint som då, och jag känner mig ung, fri och lycklig, och blir fylld av energi.
  Samma musik i en lokal fylld med folk funkar inte alls.

 8. Kan hända att jag mitt i min utmattning nu är lite för känslig, men jag som introvert blev lite illa till mods utav Ericas ständiga ifrågasättande av att du helst vill vara ensam för att få energi. Detta är något som jag ständigt får nästan skämmas över, att behöva förklara att jag behöver få vara för mig själv. En AW t.ex. är bland det värsta jag kan tänka mig, men aldrig är det någon som förstår utan man blir alltid den tråkiga!
  Jag önskar bara att även om normen i vårt samhälle är att vara extrovert så måste det få vara ok att vara introvert utan att hela tiden förklara sig, jag kräver inte av mina kollegor t.ex att de ska förklara varför de vill umgås med andra, men om jag vill vara själv måste jag alltid komma med en förklaring (som ofta tas som en bortförklaring). Jag blir så ledsen av att alltid känna mig fel, därför kändes det lite jobbigt att höra på dagens avsnitt.

  1. Förresten!
   Grapefrukt -sänker- blodtrycket!!! Det fick jag erfara idag!
   Älskar att äta de syrliga rackarna och brukar ha rätt lågt tryck så jag tänkte att oj vad skoj! Tryckte i mig en hel på fm och har gaggat runt som berusad sen dess. Var tvungen att googla och då stod helt tvärtemot vad du sa.
   Snacka om besvikelse!
   Nedrans frukt!
   Skönt att det fungerar för dig i alla fall..

 9. Jag håller med er- att få vara ensam hemma utan familjen ger mig massor av energi. Då kan jag storstäda huset, tömma sommarkrukor , dammsuga bilen och tusen andra saker som jag annars går runt och tänker att jag borde men inte orkar ta tag i. Kanske för att jag nästan alltid får ”hjälp” om jag ska göra nån syssla? Det är mysigt att göra saker med barnen (jobba i trädgården etc) men ibland vill jag bara få arbeta ostört och fokuserat!