Glögg och julpyssel

Jag hade tidigare i höst ambitiösa planer på att ordna ett glöggmingel med 20-30 kompisar sådär. Men när det närmade sig tog jag mitt förnuft till fånga. Vad är poängen med en stor fest när man knappt kan stå på benen längre stunder? Nej,  det fick bli en liten grej istället – men dubbelt så mysig! Så till den andra advent bjöd jag in till julpyssel med matlaget. Hade klätt mig till en röd pumla dagen till ära.

Folke ville vara finklädd som lucia. Men utan ljus i kronan. Så han såg mer ut som Björn Borg. Bertil körde guldiga ringar från mitt smyckesskrin och rosett i håret för att sätta piff på outfiten

Kors i alla tider – jag och Jakob fastnade på en bild tillsammans också! Sedan när matlaget kom tog vi en bild på hela gänget. En riktig sådan där uppställd förr i tiden – bild. Tänker att det får bli vår tradition. Julpyssel varje december och alltid en ny gruppbild. Och tänk, nästa år är det två till små bebisar med på bilden!

På bordet i köket dukade jag upp fem sorters julgodis.

Som aprikoskonfektfikonstubbar, saffransfudge och lite annat smått och gott.

Saffransbullar, skurna pepparkakor och vindruvor.

Och chips med crème fraiche, rom och rödlök på. Och så lite svartpeppar. Man vill ha något salt till allt sött såklart!

Stina var fin i Miss Clarity-klänning och Elle var söt som en pepparkaka.

Jag bjöd på min  suveräna (om jag får säga det själv) glöggsangria. Utmärkt om man tycker att vanlig glögg är för sliskig. Gjorde den på Eljest Glögg och det blev hur gott som helst.

Sedan dukade vi fram enorma mängder glanspapper, kräppapper, silkespapper, scrapbookpapper, flirtkulor, filt, limpistoler och glitter. Och så sattes det igång att fläta hjärtan till julgranen, vika änglar och bygga snögubbar av vaddkulor.

Koncentrationen var på topp.

Stora som små skapade

Med enstaka upprörda utbrott från en fyraåring med konstnärlig kris.

Det har mer eller mindre vräkt ner snö i dagarna två – så de utfärdade en klass ett varning. Men vad gör det när man inte måste åka någonstans och inte måste uträtta någonting? Bara mysigt att sitta inne och kura!

Efter ett tag smög barnen upp och övade luciatåg och sedan kom de ner för att lussa för oss. Så gulligt med spröda små barnstämmor i skrynkliga luciakläder.

Efter några timmar av sött började magarna kurra. Då skickade vi iväg alla pappor till närmsta samhälle att köpa pizza, och barnen blev utkörda för att leka i snön medan vi satt i soffan och surrade. När de kom tillbaka fortsatte myset till sent på kvällen.

Tänk att man kan ses så ofta och ändå aldrig få slut på samtalsämnen? Vilken nåd med sådana vänner!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

29 kommentarer på “Glögg och julpyssel”

 1. Njuter varje dag av dina fina inlägg Clara! Och det som berör mig mest är inte hur vackert ditt hem är på ytan, utan hur omsorgen och omtanken om varandra lyser igenom. Att ge varandra tid, att se varandra – det är det som är julen! Och som det står på gamla bonader från förr – ”Ett hem om det är gott, är livets bästa lott”. Kram!

 2. Hej, kanske konstig fråga, men vad har du för glödlampa i din vita stjärna? Den har så fint ljus.

  1. Köper ICAs egna lampor med smal sockel. Halogen tror jag det är, med varmt gult sken =)

 3. Ser SÅ mysigt ut! Och Jakob är ju lite lik Abbe i Madicken ser jag nu! En lite äldre version än 15-åringen i filmerna bara. Passar in perfekt i det Astrid Lindgren-bonade hemmet:-)

 4. “Med enstaka upprörda utbrott från en fyraåring med konstnärlig kris.” – haha, dessa utbrott!! Min son har precis fyllt fyra och får utbrott några gånger varje gång det skapas eller skrivs. En bokstav som blir fel är som om alla jordens böcker bränns på bål. Det är FEL!!!! Både jobbigt och kul, med de där utbrotten, tycker jag.

  1. Haha, ja. Svårt att hålla sig för skratt för de där vredesutbrotten som helt saknar proportioner

 5. Det är INTE KLOKT vad vacker du är! Du klär verkligen så bra i frisyren du har nu! Du ser både fräsch och glamourös ut. Önskar jag hade dina kinder…

 6. Måste bara fråga vart assietten/kaffefaten på bilden ovanför texten “Saffransbullar, skurna pepparkakor och vindruvor.” kommer ifrån? hoppas inte second hand :/
  Hoppas du kan svara.

  1. Åh. Tyvärr är det loppis. Men om du googlar på tradera efter “assiette majolika” kan det hända att något liknande dyker upp.

 7. Men ALLTSÅ!! Bilden på sig och Jakob! WOW är det enda passande ordet. Så otroligt snyggt par <3

 8. Det låter så alldeles fantastiskt! 🙂 Vi har nyss flyttat till en mindre by och jag ser så framemot att få skapa egna traditioner med de vänner som bor här och lära känna nya människor.