Dregel, snark och en gräslig jultröja

En gräslig jultröja, är inte det nästan ett måste att ha i december?  Älskar min ulltröja med kattmönster som jag hittade på Myrorna.  Varm och skön för min stora mage!  Och den behövdes idag när termometern visade på sjutton minusgrader. Isrosor fulla fönstret och tung snö på träden. Det är så vackert att man bara vill stanna tiden!

Jag åkte in till stan och gjorde ärenden idag och tog ett spännande jobbmöte. (Fast inte för någonting som ligger i närtid. För just nu kan jag ju inte dra igång någonting.  Vill inte heller). Men förvirrad som jag är hade jag tagit fel på tiden och kom en timme tidigt till mötet på kontoret. Jag la mig en stund på den röda sammetssoffan och utan att jag märkte hur det hände hade jag plötsligt sovit i 45 minuter. Dreglat och snarkat hade jag säkert också. Tur att jag var ensam på kontoret i alla fall!

Ja, det var min onsdag det. Och imorgon ska jag få gå på skolans luciatåg i byn (och säkert gråta massor) och sedan ska jag blogga några härliga juliga inlägg för veckan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 kommentarer på “Dregel, snark och en gräslig jultröja”

 1. Asså de här luciatåget som barnen går, sååå mysigt! Jag jobbar bara 2 dagar i veckan denna terminen för jag är föräldraledig och min näst minsta skulle bara ha lite målarverkstad och sen sjunga tillsammans i år på förskolan så hon får följa med mig till jobbet istället. Där ska de stora barnen sjunga för de små så vi få se Lucia ändå 🙂

 2. Jag har en fråga angående att resa uppåt i landet. I somras gav jag min sambo en resa upp till ”den riktiga vintern”, mot norrbotten till. Viktigast för honom är att få uppleva snö och kyla, samt norrsken. Jag gillar om det kanske sticker fram lite sol också. Min fråga är när du tycker att det vore bäst att åka mellan februari – mars för att att få en krispig men fin och härlig upplevelse? Generellt såklart!

  Tack för fin blogg! Josefine

  1. Ja, vårvintern är den bästa vintern, så februari eller början av mars låter bra. Det beror ju på vart ni åker och hur mycket snö det brukar vara där, då. I t ex Umeå är det inte garanterat med snö i mars, skulle jag säga. Större snöchanser är inåt landet, tror jag. (Umeå ligger iofs inte i Norrbotten utan i Västerbotten. sorry)

 3. Det var då minsann en snygg fultröja! Tack för att du maxar juletiden här på bloggen!

 4. Den där jultröjan var utan tvekan den finaste i genren! Inget glitter och krims krams. Möjligen är den röda färgen något skrikig… ;-). Skulle mycket hellre ha den till vardags också, icke så med bling bling jultröja. Har inte ens ägt någon och glad är jag för det.

  Men skriver nu på grund av en annan sak jag tänkt på. Tror ni tog upp det i någon podd under året men bara mycket kort. Det gäller långvariga, varaktiga relationer. Ni nämnde att personer som hade det var mer pålitliga eftersom de visat att de klarar av relationer långsiktigt. Mycket intressant ämne, syftar då inte alls på pålitligheten, utan just ämnet varaktiga relationer.

  Det skulle vara oerhört intressant att veta mer om din och Ericas syn på relationer och just de som varar längre än ett år eller två. Tror det är vanligt idag att relationer idag konsumeras, inte kanske med avsikt, utan för att man dels inte har erfarenhet av annat, och dels för att tidsandan inte direkt hjälper och stödjer långsiktighet, tålamod, sund konflikthantering, vi-känsla före jaget osv. Naturligtvis handlar det om karaktär och mognad också.

  Som sagt, det skulle vara intressant att höra/läsa era erfarenheter och synpunkter på detta livsviktiga ämne! Och skulle ni få med erfarenheter från betydligt äldre bekanta eller släkt skulle det vara en ytterligare bonus. Det kan ju vara så att om man lever i varaktiga relationer sedan barnsben, tar man lätt detta för givet och förstår inte hur oerhört exotiskt detta är för människor som aldrig erfarit det. Att förstå vikten av och att faktiskt träna sig i att relatera till andra på lång sikt, bör vara en nyckel till låsningar på många av livets mer problematiska fronter…

 5. Inte för att det var fokuset eller det du ville förmedla här men; Så otroligt vacker du är!!

 6. Jättesöt tröja 😄
  Fåtr man fråga hur du kombinerar tjocktröjor när du inte använder byxor? Eller använder du dem bara hemma ihop med långkalsonger?

 7. Så fantastisk tröja!!! Blev helt kär i den, om du tröttnar på den vill jag köpa den!!!

 8. Fin Du är! Jag har precis hittat din blogg! Jag känner igen mig i mycket det du skriver fastän jag är nästan 15 år äldre.