Pumlan

Idag känner jag mig som ett julrött äpple. Eller en pumla. Och jag är så himla glad för min syster och äldsta systerdotter är här och hälsar på. Vi gör massa julmysiga saker. Sådär lite i förtid. Äter pepparkakor, saffransbröd, dricker glöggte och lyssnar på julmusik. Och kanske ska vi pynta litegrann. Har så svårt att orka med att göra det själv (med tanke på min trasiga kropp) så jag tänker att Anna kan få assistera. Mysig grej att göra tillsammans också!

Det är massa frost ute, sådär att det nästan ser ut som snö  – och barnen har försökt åka skrana i backen. Med klent resultat. Men nästa vecka kommer tydligen massa snö äntligen falla. Är så peppad att jag inte vet var jag ska vända mig!

(koftan och vantarna är loppisfynd, skorna från Skråmträskkängan och de stickade ullbyxorna är från Nostebarn)

En annan pumla – gravidbilder från en annan tid!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Pumlan”

   1. Jag kan översätta, kommer också norrifrån.
    Pumla=julgranskula
    skrana=Åkmadrass, en sån där glidig madrass som man kan ha ist för pulka.

 1. Hej Clara jag googlade på husmorstips och hittade till din blogg. Har en fråga till dig som jag hoppas du kan ge tips på. Jag tvättade en orange tröja med ett par svarta byxor som uppenbarligen färgade av sig en aning och den orangea färgen blev dassig. Har du tips på hur jag får tillbaka den klara fina färgen?

 2. Hur får du håret att se så slarvigt perfekt och allers-mysigt ut?Älskar också tröjan och blir på riktigt avundsjuk. Så väldigt fina bilder.

 3. Bästa uppladdningen för julen för mig för att få julstämning (utöver pynt och blommor hemma hos mig) är att läsa din blogg 🙂

 4. Så vacker! Helt underbara bilder. Vill sno hela alltihop! Tröja, byxor, hår, trappan, granriset, ja alltihop! Grymt mysigt!