• innehåller reklam för Yawama Of Sweden •

Bästa klappen till ett barn

Den absolut finaste klapp du kan ge till ett barn (och här är jag givetvis heeeeelt opartisk) är ett gosedjur från Yawama of Sweden som jag är med och driver sedan många år tillbaka. Tillsammans med min syster Anna och Nicola som är född och uppvuxen i Zambia. Vi säljer handgjorda gosedjur tillverkade i Zambia och formgivna i Sverige. I början var det en liten grupp kvinnor som vi lärde upp till hantverket – idag är de närmare 50. Vi åker ut till byarna på landsbygden och lämnar garnet till kvinnorna och hämtar leveransen någon vecka senare. På det sättet kan de arbeta hemifrån (där de har ansvar för barn och hushåll) och ändå få en försörjning. Någonting som ger dem ökad makt i familjen. Men också möjlighet att skicka barnen till skolan eller köpa exempelvis malariamediciner. Bättre kan det knappast bli!

Idag säljs Yawamas gosedjur i butiker över hela landet – men också i Frankrike, Holland, Belgien, England och Tyskland. Det är vi otroligt stolta över! För vi vet att gosedjuren förändrar Zambiska barns liv till det bättre. Så ge bort ett gosedjur från Yawama of Sweden i julklapp till någon! Det är mitt tips <3

(Psst….våra leksaker är stickade av OEKO-certifierat bomullsgarn med OEKO-certifierad akrylfyllning. Alla våra fyllda djur kan maskintvättas och leksakerna är CE-märkta. Det går det inte att hitta två precis likadana Yawama-leksaker. Det är en del av charmen med att köpa hantverk. Några gosedjur är längre, kortare, rundare eller slankare än gosedjuret du ser på bilden. Men vi lovar att varje leksak har sin egen charm och håller samma höga kvalitet. Yawamagosedjur är lika unika som kvinnorna som producerar dem).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer på “Bästa klappen till ett barn”

  1. Tycker mycket om era gosedjur och extra mycket för att de stärker kvinnorna som gör dem! Tack för ert fantastiska engagemang!

  2. Hej Clara!

    Du skrev för nån dag sen att det snart blir långledigt med barnen som u såg fram emot. Jag blir genuint avundsjuk på det, jag tycker det är skitjobbigt att vara lång”ledig” med två småttingar. Kan du dela med dig av lite tips? Alltså inte pyssel och lektips utan mer hur man mentalt tar sig igenom det. Kanske flummigt formulerat men hoppas du förstår vad jag menar!
    Kram

  3. Tänk så mycket klokskap du förmedlar, Clara! Började följa bloggen tidigare i höst och har sedan dess skaffat tygbindor mha din rabatt, tänker lite snällare om mig själv som tidigare utmattad och att det här kommer bli en nyfödings första present från faster när det är dags är inget att tveka om.
    Tack för alla tips och råd! 💜

  4. De är verkligen jättefina! Grattis till ett så bra initiativ och till att ni har lyckats få det att växa så mycket!