Nya favoriter i sminkväskan

Här är några saker som fått stammisplats i min sminkväska sista tiden. Favoriter jag inte vill vara utan!

Som den genomskinliga flaskan längst bak innehållande ekologiskt micellärvatten från Gilda. Använder det på en liten tygrondell/bomullspad för att rengöra ansiktet och ta bort sminket. Allting GLIDER av utan minsta gnugg. Gillar sedan länge micellärvatten men har nog aldrig testat ett bättre än denna!

Här ser ni också den lilla bruna asken med ögonbrynsskugga från FACE Stockholm i nyansen Myrrah. Superdryg och hållfast. Använder den ihop med den tunna borsten till höger. Med diagonalt avskuren borst går det enkelt att fylla i ögonbrynen. Även borsten kommer från FACE Stockholm – den är märkt #13.

Den fyrkantiga asken med skuggor innehåller tre ögonskuggor från MAC som jag använder när jag vardagssminkar mig – så här ser de ut på. Älskar MACs pigmentrika skuggor. Dessa köper man en och en och sedan tillkommer asken man pluppar ner dem i. Har ännu inte bestämt vilken den fjärde skuggan i asken ska bli. Men gillar konceptet med att sätta ihop sin egen palett. Den vita skuggan som nästan är slut innehåller ljust skimmer. Den använder jag på kindben, näsben och på ögonlocken närmast näsroten. I nyansen Nylon som ser jättekonstig ut i butik – nästan lila – men när man börjar använda den ändrar den färg. Ljust beigevit med starkt skimrande effekt. Fantastisk. Den röda skuggan i nyansen Coppering ser inte heller riktigt klok ut i butik men den ger en underbar aprikosfärgad och diskret ton som jag tycker är så fin på ögonlocken. Den lägger jag mitt på ögonlocken. Och den varmbruna nyansen Twinks som ligger i asken lägger jag i den yttre ögonvrån och suddar ut för en lätt sotad look.

Det röda läppstiftet från MAC är i den perfekta nyansen. Antingen duttar jag på lite slarvigt med fingret för nykysst look.Eller målar med mer precision för glamourös look. Nyansen är perfekt på någon med min ansiktsfärg, med rosa undertoner. Lady Danger heter den. Sitter länge och hårt.

Bredvid den tunna ögonbrynsborsten från FACE Stockholm ligger en mediumtjock borste från Nyx som jag använder för att applicera den skimrande skuggan från MAC över kindbenen – eller för att måla lite solpuder under kindbenen och countoura ansiktets linjer. Borsten har inget namn men är märkt med #05.

Den vita avlånga makapären är en Lash Primer från Urban Decay. Lägger på den efter att jag böjt upp fransarna – men innan mascaran. Den ger tjocka, kladdiga, långa och underbara fransar. Ingenting för den som gillar en naturlig look. Här kan ni se hur den ser ut på.

I den lila tuben bredvid ligger en Eyshadow Primer Potion Original från Urban Decay. Den här smetar jag på ögonlocken innan jag målar ögonskugga. Den gör HELA skillnaden. Skuggorna sitter mycket bättre, nöts inte bort lika lätt eller faller ner på kinderna. Superprodukt när sminket ska hålla hela dagen och jag exempelvis står på scen och föreläser. Jag har upptäckt att jag har oljiga ögonlock och behöver en primer på ögonlocken och puder under ögonen för att inte skuggor och mascara ska ge fula fläckar.

Sist men inte minst – ett underbart klistrigt läppglans från MAC Lipglass i nyansen Lychee Lux. Den ger massor av glans och aningen färg och sitter hur länge som helst. Här ser ni hur den ser ut på.

Filmen som visar mina sminkrutiner!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer på “Nya favoriter i sminkväskan”

 1. Hej Clara! Kan inte du visa i ett inlägg hur du gör dina vackra lockar? Jag har just kapat håret i liknande längd och sliter hemma med locktången, men det blir liksom bara blääää… produkter? Verktyg? Vilken locktång? Give it to me! 😉

 2. Hej!

  Jag tycker det är toppen med sminkrecensioner eller recensioner över huvud taget 👍 Jag blir bara lite förvånad över att du inte har mer ekologiskt smink, du har ju väldigt mycket miljötänk i övrigt. Hur kommer det sig?😊

  1. Jag har mestadels ekologiskt smink. Men det här var ju nyheter i sminkväskan och av just dem var få av ekologiska.

 3. Och hur tusan kan det där micellärvattnet från Gilda kallas ekologiskt? Innehåller ju bara skit..
  Aqua
  Polyglyceryl-4 Laurate/Sebacate
  Polyglyceryl-6 Caprylate/Caprate
  Glycerin
  Propanediol
  PEG-40
  Hydrogenated Castor Oil
  Bisabolol
  Allantoin
  Ethylhexylglycerin
  Parfum
  Tocopherol
  Helianthus Annuus Seed Oil – wow solrosolja.. det enda bra i den. förutom vattnet.
  Dipropylene Glycol
  Farnesol
  BHT
  Phenoxyethanol

  1. För mat och dryck finns det massor av regler som ser till att om det står eko på förpackningen så är maten det också. Men för hygien och smink finns inga sådana regler! Här kan tillverkarna skriva ”ekologisk”, ”organic” eller ”naturlig” på vilken flaska eller burk som helst. Det behöver inte finnas en enda procent ekologiska eller naturliga ingredienser inuti!

   Källa: https://surfejs.tumblr.com/post/152942226007/8-myter-om-hygienprodukter-och-smink

  2. Fast många av dessa ingredienser är ju så kallade naturliga! De kanske inte är ekologisk odlade, men allantonin tex återfinns i valörten. Glycerin är väl även det naturligt. Även Polyglyceryl-4 Laurate/Sebacate (coconut fruit oil, oil palm fruit), etc, osv…

 4. Kul med ett sånt här inlägg! sminkinspo är välkommet i januaritröttheten. Vill också sätta ihop en egen ögonskuggepalett, så smart ju! det klassiska är ju annars att köpa en kvartett och använda max tre, så onödigt. För övrigt är du stört duktig på att sminka dig själv!

 5. Åhh, önskar jag orkade! Här är festsminket mascara, kajal, ögonbrynsskugga och färgad lypsyl. Vardagssminket är en tops som tar bort festsminket som ramlat ner under ögonen under natten…😉
  /Nybliven trebarnsmamma

 6. Så himla fin du är! ❤️
  Alla dina inlägg, om stort och smått, ger mig så mycket tröst och hopp i vardagen.
  Tack för det!