Dörrar som utropstecken

Varje fredag samlar jag favoritbilder från mitt instagramkonto Underbara Boning.  Den här gången står färgglada innerdörrar i fokus. En roligt färgsatt dörr är nämligen så mycket mer än bara en praktisk funktion. Den blir ett utropstecken. En dekorativ detalj. Ett sätt att förstärka färgen i en tapet eller plocka upp en nyans från en möbel.

Hemma hos min farmor är alla gamla dörrar målade i olika färger och jag har härmats genom att måla om vår badrumsdörr i mintgrönt och vitt. Gillar det skarpt! Här kommer fler fina färgsättningar på dörrar…

@janne_paalandet

Jag älskar norska inredningskonton. De är mycket djärvare i sina färgval och vågar kombinera nyanser på ett väldigt osvenskt sätt. Vem kommer till exempel på tanken att kombinera mintblått, brunt och senapsgult? Jo, en norrman såklart. Så himla härligt.

@lizze_westerlund

Enfärgade dörrar i en knallig färg är också väldigt fint. Hemma hos Lizze tar de upp en nyans ur tapeten. Tänk så mycket tråkigare det hade varit om dörrarna istället varit vita…

@lisemettesol

Här syns en rolig och lite ovanlig lösning. Där dörren är vitmålad men speglarna trärena. Och så har en liten bård av grått målats som avgränsning.

@loviktunet

Jag älskar allt på den här bilden. Den gröna väggen, det gamla handfatet, den skruttiga stolen och så dörren i senap, gult och gräddvitt. Vilket underbart utropstecken!

@fruvintage 

I ett hem med en stilren vit bas är gröna dörrarna ett härligt blickfång. Att de är slitna och avskavda gör bara dörrarna vackrare.

@odensvihusbygget

Den här patinerade gamla dörren vill man bara stryka med handen över. Se så fint den gifter sig med tapeten i rummet innanför och binder ihop med dörren längre bort i bild.

@kristallsalongen 

Slutligen en bild från Kristallsalongen. Ännu ett strålande exempel på hur bra det blir när man låter dörren ta upp färgen på tapeten. Hade den istället varit vitmålad hade rummet inte känts hälften intressant och varmt som det gör nu!

När jag sitter och beundrar alla dörrar blir jag så sugen på att måla om här hemma. Men vi har knappt några dörrar på nedervåningen. Det får bli ett projekt för när vi renoverar hallen på övervåningen. I dagsläget finns inte mindre än sex dörrar i det lilla utrymmet. Så något kul ska jag väl kunna hitta på….

Gula. Gröna. Grå. Här ser du en samling härliga ytterdörrar som andra delat med sig av på mitt konto @underbaraboning

Gröna sköna snickerier!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer på “Dörrar som utropstecken”

  1. Det röda var väldigt fint! Kommer väl dröja 2-3 år till innan det är dags att börja med interiören i torpet, men drömma kan man ju! Och samla på sig fint.

  2. Har du sett serien Hemma igen på SVT Play? Godset Ash Park har riktigt coola dörrar!

  3. I storstads- och inredningsvärlden (som jag inte lever i men ser rätt mycket av) är allt så vitt och fräscht att man nästan blir snöblind. Och så opersonligt det ser ut numera, även om det ju kan vara en viss människas personliga stil. Men nej; vitt, lite grått, svart, marmor, samma lampor, vaser, mattor, kuddar…. Det som du visar är verkligen något helt annat och så himla härligt! För även om alla med din smak skulle inreda med samma ledord så blir det aldrig likadant.

  4. Ja, såå härligt med färg på dörrarna. Å det är så fint när foder, dörr och alla lister är målade i samma kulör, och ibland även väggarna.

  5. Så härligt inlägg så många fina rum. Det vore jätte kul om du ville göra ett inlägg med andra tips på hur man kan renovera hemma utan att göra om allt. Små enkla tips på hur man kan göra ett rum att lysa upp lite mer.