Pynta porten med gran och grönt

Nu är det dags för lite julinspiration från mitt instagramkonto Underbaraboning. Idag fokuserar jag på julpyntade vackra entréer. Där tycker jag gott man kan slå på stort redan från november. För vem vill egentligen komma hem till ett mörkt, dyster hus om eftermiddagarna? Ingen! That’s who. Så då får man lägga manken till och göra lite mysigt…

@punttilanelamaa

Gula pardörrar med en krans på varje. Så himmelens fint. Och så de små slingorna i granarna vid trappan. Full pott!

@angsheminrederi.se

Kul idé med en granrisportal vid dörren och två små julgranar i gjutjärnsurnorna bredvid

@garverivagen3

Den här iden snodde jag rakt av hem till mig. Istället för krans – en rejäl ruska med ett rött band. Så otroligt enkelt och vackert på samma gång!

@tusenblommor

Den här bilden gör mig sugen att sätta spetsgardiner på insidan av punschverandan. Så gulligt när man drar ihop dem så här på mitten.

@alvtorp1865

Fler magiska gula pardörrar! Och nu är det bestämt – tänker ställa en hel himla julgran på vår farstubro. Lite granris i en urna räcker inte. Titta förresten så pampigt det blir när man placerar ris på det här sättet – ovanför dörrens öppning!

@silwersara

Ett tunt, skirt flor med glittrande ljus runt entrén och en julkärve som ett utropstecken. Tjusigt!

@lannerdesign

Att lägga granris på trappan på det här viset – det är helt otroligt fint! Funkar bästa i landsändar där det inte snöar hela tiden eller när entrén är under tak. Är sugen på något liknande på vår veranda men gissar att det skulle vara täckt av snö inom en kvart.

@mrstemporary

Saknar man ljus vid entrén tycker jag att det här var en gullig lösning. Två lyktor på pinne och en stor stallykta på marken.

 @annlindamaria 

Med en entré under tak kan man gå loss med pyntandet utan rädsla för att allting ska snöa över på en eftermiddag. Avslutar med detta fina julstilleben i gjutjärn och grönt från  Linda i Piteå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer på “Pynta porten med gran och grönt”

 1. Googla ‘Butik Botanik’ utanför Nässjö i Småland, de har gjort sin entré så otroligt fin till helgens julmarknad.
  Önskar Dig en fin helg!

 2. Fint och stilla. Det är ändå alltid något som är så sorgligt i dessa bilder. Får barnen i hemmet någonsin sin önskan uppfylld att pynta räcket med den flerfärgade ljusslingan med pulserande effekt? Eller får barnen verkligen hänga upp sina från förskolan egentillverkade kransar av illgrönt polyestertyg? Det är vackert. Men det skaver också. Och jag känner det varje gång jag ser sådana här bilder.

  Jag tycker att den rosa lysande renen utanför mitt köksfönster är skitful. Men min dotter valde den. Och det värmer. Vi är fler som bor här.

  Men får barnen verkligen vara med i dessa hem?

  Ursäkta oskön kommentar i sagolandet. Men jag tycker den är relevant.

  1. Inte en oskön kommentar =) Helt rimlig tycker jag. Kan såklart inte tala för dessa konton bara för mitt eget. Hos oss får barnen inreda barnrummen efter eget huvud. Julpyntandet hemma får de vara med på om de har lust – men vi pyntar ju med det som är befintligt och vi har tack och lov inga lysande pulserande grejer. Just lysande pulserande grejer är en styggelse som borde förbjudas om man har grannar som kan störas ( anser denna moraklärring) jag skulle bli galen om det blixtrade utanför min egen ruta varje dag i december månad.

   Men jag tycker att det är en relevant fråga hur mycket man som vuxen styr barnens kläder och stil. Idag mer än någonsin tidigare känns barnens rum oftast som skådeplatsen för de vuxnas drömmar och önskemål. Lite sorgligt på något sätt. Jag njöt av att bestämma allt när barnen var små och inget kunde tycka – men nu bestämmer jag nästan ingenting längre och det är helt i sin ordning.

 3. Verkligen fint, hur ska vi skåningar lyckas med 10 plusgrader och regn? På vintern passar det bättre med snö, Sverige är verkligen lååångt med väldigt olika väderförhållanden😊 Allt kring ditt hus är så vackert med all snö och kyla! Vi har en stuga vid havet, förra helgen när vi var där blåste det från havet och var ruggigt ute. Vi tyckte att det efter långrunda med våra gårdisar att en brasa skulle vara perfekt! Så vi tände kaminen på eftermiddagen och petade in en klabbe allt eftersom det behövdes. Detta resulterade i att vi lagom till middagen fick byta om till shorts😂😂Men mysigt var det iallafall, med havet som dånar och beckmörkt! Minna

 4. Stämningsfullt!
  Ska nog göra om utepyntet idag, de där två stora granarna va snygga! Har ris i hinkar nu men dom snöar så lätt över och vips är de bara en klump av snö is och barr.

 5. Älskar de här inläggen! Men undrar om du, eller nån följare, har tips på konton med folk som bor i lägenhet? Det är ändå lite andra förutsättningar och skulle så gärna vilja lgh-inspireras!

  Hoppas du och familjen har en fin helg!