Topp 3 smågodis? Lakritsnappar, colaflaskor, och halvmåneformad apelsinchoklad

Popcorn eller godis på bio? Både och. Känns orimligt att behöva välja. Man behöver både krispigt salt och segsöttsurt.

Vad för biogodis då? En stor påse med allting gott i. Bland annat sura flaskor, colaflaskor, röda magasin, lakritsdäck, lakritsfiskar och colanappar. Röda munnar,  choklad och lite annat smått och gott.

Bästa chokladen? Krokofanter, Toblerone, halvmånar av apelsinchoklad, Polly, Dumle, Geischa och Schweizernöt. Kort sagt, all choklad utom riktigt mörk.

Glass eller tårta? Tårta. Glass kan jag ha eller mista.

Favoritefterrätt som liten? Stekta bananer med glass och hemmagjord chokladsås. Eller så mjölkskak (som vi kallade det). Är hemskt nyttigt uppfostrad och det blev inte så mycket onyttigheter när jag var liten. Men glass, mjölk och lite oboy kört i en mixer. Det fick vi ibland och det älskade jag.

Favoritefterrätt som stor? Allting med choklad. Älskar allting sött förstås men känner i regel att efterrätter utan choklad är bortslösade kalorier.

Bästa fyllekäket? Har aldrig varit full så jag vet inte. Men jag kan tänka mig att typ pomfritt strl XXL och hejdlösa mängder dip skulle vara gott. Plus massa iskall cola. Har jag rätt?

Bästa läsken? Portello

Favoritsnack som liten? Salta pinnar. Var en sport att stoppa in dem i munnen på bredsidan och se hur mycket man kunde spärra upp kinderna. Gillar fortfarande salta pinnar och tycker att de har ett oförtjänt dåligt rykte som tråkiga. 

Skämsgodis? Kanske inte skäms direkt – men det är ju tantigt värre! Bridgeblandning och Briokola. Sjukt gott.

Vad beställer du för efterrätt på restaurang? Allting med choklad. Eller efterrätter som är krångliga att göra hemma.

kladdkaka rabarber recept vit choklad

Godaste pajen? Min schweizernötspaj eller min rabarberkladdkaka

Favoritbakelse? Arraksboll på café. Chokladboll om jag gör hemma. Fast få saker klår en riktigt tung semla i mjölk…

Godaste småkakan? Jakobs mormors hasankakor. Syltsnitt, chokladkakor och chocolate chip cookies.

Favoritfrukt? Nektarin och riktigt sur grape.

Favoritfärg bland vingummin? Visste inte att de hade olika smak?

Favorit i Gott och blandat? Sötlakritsen var länge hatgodis men nu älskar jag det. Vill ha en påse med ENBART magasin i.

Favoritgodis utomlands? Utländskt godis är typ som utländsk schlager. Svårt att se charmen i när man inte är uppfödd på det.  Men det finns ETT godis som är godare än allt vi har i Sverige sammantaget. Och det är isländskt Djupur. Saltlakrits dragerad med mjölkchoklad täckt av ett sockerskal. Ät och dö lycklig. Finns bland annat på Frukthörnan i Umeå.

Ostbågar eller chips? Chips oftast. Fast kanderade popcorn är ÄNNU godare.

Favoritchips? Dillchips eller grillchips. Räfflat skare va. 

Favoritdipp? Ingen dipp alls såklart.

Det ultimata fredagsmyset? En stor chipspåse att inte dela med någon annan än mig själv.

Bästa glasssmak? Mäktig choklad med mer kaksmulor, sås och chokladbitar i än glass. Eller saltlakrits. Eller egentligen isglass.

I GB-sortimentet då? Piggelin, Nogger och 88an. Igloo och Calippo. Och den där stora chokladnougatkulan i mitten på en Tipp Topp. Kan inte någon ta fram en glass som består ENBART av den där kulan? Skulle köpa genast. Folk som föredrar vanilj rätt och slätt däremot – det provocerar mig.

Bästa godissmaken all time? Viol. Vet att folk tycker att det smakar tvål. Men vad är det för fel på tvål nudå?!!