• annnonssamarbete Babyland •

Bebisprylar och säkerhet


Efter att Folke lämnat bebisstadiet skänkte jag bort de flesta småbarngrejerna. Som bilbarnstol, babysitter, babyvakt och andningslarm. Så nu när vi fick smått igen fick vi införskaffa en hel del saker. Prioriterat att köpa nytt, var sånt som rör just säkerhet.

Som ni vet har jag på grund av foglossningen varit en riktig stugsittare de senaste månaderna. Så att ränna runt på stan och göra inköp har inte kommit på fråga. Skönt att då kunna klicka hem det vi behöver från Babyland. De har funnits i branschen i snart sextio år och tillhandahåller allt som nyblivna föräldrar kan tänkas behöva.

Frakten är alltid fri och deras mål är att skicka alla ordrar inom 24 timmar från beställning. Men de som bor i Stockholm kan få gratis hemleverans redan samma dag, om de beställer innan klockan elva på förmiddagen.

Jag slog till på den här kombinerade amningskudden och babysittern – Candide Multirelax Air. En multifunktionell och ergonomisk kudde rekommenderad av barnmorskor. Kudden är fylld med små EPS-kulor som gör den formbar och stabil. Jag älskar den här! Flyttar runt den mellan rummen här hemma, när jag själv förflyttar mig. Och lillen ligger gärna i den på golvet, medan barnen leker runt honom. Eftersom den är formbar kan man “knöla till den” på olika sätt, så att han kan byta sittställning då och då.

En bra babyvakt är också nödvändig. Så att jag hör att allt är lugnt där inne, när jag är ute på gården och arbetar. Slog till på en från Motorola, med uppladdningsbara batterier. Som också går att plugga in i vägguttaget. I babyvakten finns också en liten nattlampa man kan slå på, ifall man behöver en sådan.

Slutligen blev det också ett babyskydd från Be safe. Här sitter han bra.

Under sin lilla stjärnmönstrade babyfilt.

Jag gillar Babylands ambition att vara en grönare e-handelsaktör. Deras logistikcenter drivs av solenergi och nytt för i år är att de klimatkompenserar alla ordrar som skickas skickar från deras lager. Dessutom samarbetar de med organisationer som SOS Barnbyar, BRIS och Barncancerfonden. Under förra året samlade de in över 250 000 kr till välgörande ändamål.

Här finns produkterna jag valt ut från Babylands sortiment. Och på deras webbshop finns massa mer att botanisera bland!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Bebisprylar och säkerhet”

  1. Hej Anna! Jag hoppar in som gäst med ett litet svar, vi har en liknande napp och den är från hevea(naturgummi). Passar olika åldrar och går att köpa på nätet. Vår Majken gillar inte heller “vanlig” napp. Mvh/ Caroline

 1. Vill du ha ett andningslarm? Vi har ett som vi inte använder längre?
  Älskar den produkten, btw!

 2. Namnförslag (utan att du bett om det…🙈)..Torkel, Sune, Svante, Harald, Vidar, Valter!
  Dom två sista heter våra två killar!😊👍

 3. Hej!
  Jag har en amningskudde med såna där små “pärlor” i och min lilla sover titt som tätt på den men jag upplever att hon blir sjukt svettig av den. Är det så för din knodd också?

  1. Jag orkar inte att googla på EPS-kulor 😉 men gissar att det är något syntetiskt? Är du inte vegan är det helt klart bättre med naturmaterial som andas, som tex ull 🖒

   1. Expanderad PolyStyren = EPS. Alltså en plast som är ganska “snäll” (eldas den uppden bildas bara koldioxid och vatten, innehåller inga mjukgörare eller liknande).

 4. Åh, jag var kompis med sonen till grundaren av Babyland så jag blir lite stolt när jag läser detta inlägg!

 5. Vilka helt underbara sugkinder på denna lilla person!! 😍

  Orelaterat till prylar. Men klart relaterat till säkerhet! 😁

 6. Hepp! Många bra tips, men som barnmorska värjer jag mig lite mot företags sätt att sälja grejer med hänvisning till min profession… jag rekommenderar amningskudde i vissa fall, vanlig kudde i vissa fall, ingen kudde i vissa fall, “man-tager-vad-man-haver” i de flesta fall och “kör-på-det-som-funkar-bäst-för-dig” i samtliga fall. “Rekommenderad av barnmorskor” får det att låta som att just DET märket är särdeles bra. Gravida och nyblivna föräldrar famlar ofta i en djungel av råd, från sin barnmorska ska en kunna få lita på att råd och rekommendationer är givna utifrån evidens och beprövad erfarenhet. Det stör mig att ett företag med vinstsyfte kidnappar det förtroendet för att folk ska köpa just deras senaste grej. Menar inte att det behöver vara en dålig produkt alls, men gillar inte den typen av marknadsföring…