Nu ska du få receptet på en kaka som må se oansenlig ut på bild – men som är himla saftig och god i verkligheten. En päronkaka med citron och täcke av kokos-tosca.

Fyraåringen som har en faiblesse för kaffe ihop med kaka åt av båda och lät sig väl smaka.

Päronkaka med citron och täcke av kokos-tosca

Portioner

12 bitar

Tid

ca 60 – 70 minuter

Ingredienser

  • Till kakan
  • 3 päron

  • 75 g smör

  • 2 ägg

  • 2 citroner (det yttersta gula skalet)

  • 1 1/2 dl strösocker

  • 2 1/2 dl vetemjöl

  • 1 tsk bakpulver

  • Till kokostoscan
  • 75 g smör

  • 1 dl strösocker

  • 1 msk mjölk

  • 2 msk vetemjöl

  • 100 gr kokosflingor

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skala och skär päronen i centimeterstora kuber. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och häll sedan ner smöret i blandningen. Tillsätt päronen. Tvätta citronen och riv ner det yttersta gula skalet i smeten.
  • Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner i smeten. Smöra och bröa en kakform (ca 20 cm i diameter) och häll ner smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  • Tillred under tiden kokos-toscan genom att smälta smör och blanda i strösocker, mjölk och vetemjöl. Låt koka upp under omrörning. Avsluta med att blanda ner kokosflingorna.
  • Ta ut kakan och häll över kokostoscan. Grädda i ytterligare 20 minuter tills kakan är gyllene och inte längre känns kladdig.
  • Ta ut och låt svalna och servera med lättvispad grädde.