Boasering på åtta olika sätt

Bröstpaneler och boaseringar. Få saker är väl charmigare i ett gammalt hus? Finns ju så många fina varianter dessutom! Som en pastellgul v-spont i sommartorpet. Med en liten list ovanpå där det står pyttesmå porslinsfigurer och en gammal tändsticksask kan stå. Eller så en mörk, glänsande boasering i ädelträ. Som skänker glans åt biblioteket och salongen och gärna matchas med tunga sammetsgardiner. Båda varianterna gillar jag!

På mitt konto @underbaraboning har jag pinnat många hem med fina bröstpaneler genom åren. Här kommer några favoriter!

@villa_florens_anno_1902

En riktigt pampig boasering som matchar till trappräcke och dörrkarm. Så otroligt vacker! Hoppas aldrig någon får för sig att måla över den…

@kristallsalongen

Har man ingen bröstpanel sedan tidigare kan man fuska genom att sätta en list mitt på väggen och helt enkelt måla den nedre delen i samma färg som golvlisten och låta tapeten täcka den övre. Ett bra knep om man har högt i tak och det annars går åt mängder med tapetrullar…

@funbo_prastgard

I Funbo Prästgård sitter boaseringen lågt. Gillar den lösningen som passar bra i ett hus med lägre takhöjd.

Bjuder på en till bild från samma hem fast ur en annan vinkel. Här sitter panel på hela väggarna, men en avgränsning har skapats med en vägglist och två olika färger. En fin och lite annorlunda lösning.

@dromma

Hemma hos Drömma finns en otroligt vacker boasering. Den har säkert varit brun en gång. Lite tråkigt att den målats över, men jag gissar att det gjordes för länge sedan. Och Drömma har inrett så fint, och lyckas med den bruna tapeten hitta den gammaldags känslan. Dessutom vrålsnyggt med hyllorna! Såna vill man ju ha.

@onekligen

Och kolla in den här solgula bröstpanelen som plockar upp bottenfärgen i tapeten av Hanna Wendelbo. Det här rummet gör mig så himla glad! Snyggt att måla in elementet i samma färg dessutom…

@oddlovin förevigat av @krickelin

Ytterligare ett exempel på en härligt mönstrad tapet (är det också Hanna Wendelbos verk?) där bröstpanelen plockar upp färgerna i den. Vilken otroligt vacker gröngrå nyans.

@sorayaforsberg

Slutligen vill jag lyfta Sorayas kök, där det sitter knopplist efter hela bröstpanelen. Väldigt snyggt och praktiskt med förvaring längs väggarna. Särkilt när man äger så många snygga prylar som hon gör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer på “Boasering på åtta olika sätt”

  1. Nu har jag lärt mig ett nytt ord, boasering. 😃👍 Och mycket vackert kan det vara.

  2. Åh, jag är lite längre fram i renoveringen av vårt torp än vad min kille (som är snickare och den som ska bygga om alltihop) är, men jag älskar att sitta och planera tapeter och bröstpanel och färgsättning av rummen och dina inlägg hjälper mig verkligen!