Kompis & loppis-kuren

Efter många dagar själv med barnen och ett hem grisigare än lortens helvete så började jag klättra på väggarna. Av behovet att få göra någonting. Vad som helst! För mig själv! BARA! Jag insåg att jag behövde genomgå en kompis & loppis-kur för att komma till rätta med min sviktande mentala hälsa.

Så jag lämnade storbarnen hos morfar och tog med mig min kompis Elina på en dagstur. Vi styrde kosan mot Olofsfors Bruk. En genuin bruksmiljö några mil söder om Umeå. Med många vackra byggnader att beskåda.

Eftersom mat är en central del av vårt umgänge så började vi med att äta på Kafe Anno 1762. Palt såklart. Viktigt för att kuren ska funka.

Så vackert med boaseringen, pinnstolarna målade i rött och alla små pelargoner.

Ulf chockerades av kärleken

Magisk färgkombination. Eller hur?!

När det blev lite stojigt inne fortsatte vi fikandet i trädgården. Inget stoj fick störa oss i vår behandling. Ulf fick ligga och vädra skinkorna på en filt.

Medan vi fikade.

Och sedan skulle han också prompt fika.

Efter fikat smet vi in på Anettes Byggnadsvård som har så mycket fint. Både antika grejer, linoljefärg och annat man behöver när man renoverar byggnadsvårdsmässigt. Köpte några saker jag ska visa senare. Att shoppa är en viktig beståndsdel i kuren.

Fotade också av några av alla vackra gamla hus. Vackra saker som omväxling till lortens helvete är viktigt.

Det var så underbart att få vara ensamma en hel dag, sitta och prata ostört i bilen och tvärnita för alla loppisskyltar längs vägen. När jag kom till morfar för att hämta barnen hade de fullt upp med att bada vattenspridare. Och min irritationsnivå var nere på noll.

Avrundade sedan kvällen med att ta alla tre barn på IKEA och uträtta ärenden. Och jag blev inte irriterad en enda gång. Då måste man väl ändå betrakta kompis & loppis-kuren som framgångsrik? Rekommenderar den varmt till er alla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

21 kommentarer på “Kompis & loppis-kuren”

 1. Åh skönt att höra att det funkar för jag ska göra min barnfria loppisrunda med kompisar imorgon!

 2. Kuren är även utmärkt mot lappsjuka. Kan bli lite tradigt att häcka i sommarhuset när det regnar.

 3. Underbar kur! Tack för tipset om Olofsfors bruk. Jag och min man ska semestra i Umeå med omnejd, det vore roligt att läsa fler tips på utflyktsmål i området.
  Med vänlig hälsning, Lisa.

  1. Gillar ni loppisar kan ni stanna i Håknäs på väg till Olofsfors. Hittade en riktigt kul loppis där idag när vi var ute och åkte.

 4. Underbar kur! Testade typ samma (minus bebis, iallafall utanför magen) och gick på gårdsauktion. Dock är det inte lika nedvarvande med all spänning! Kanske något mer av en uppvarvningskur.

 5. Det låter jättehärligt. Önskar att någon kunde tänka sig att ha hand om mina barn en hel dag 🙂

 6. Vad kul att du skriver att ni var “helt ensamma” samtidigt som du hade ditt spädbarn med dig. Så hade nog inte en förstagångsmamma benämnt det hela. 😉

 7. Tack för ärligt inlägg! Förstår att du behövde lite lugn och ro, och dina stora hade det förmodligen toppenbra hos morfar 😊! Bra kur.

 8. Grisigare än lortens helvete! Skrattade högt åt det! Ungefär så ser det ut här hemma med, jag städade just lite grann runt omkring skiten, orkar inte ens lyfta på sakerna… ja ja. Otroligt fina bilder i det här inlägget!

 9. Tips på fler kurorter: Lycksele för att sitta på Buddhas kafferosteri och sen gå en promenad i lilla naturreservatet. Nordmaling för kaffe och gårdsbutiken vid Levar hotell och sen Konsthall Norra Kvarken (flera loppisar på väg ut till havet o konsthallen). Afternoon Tea på Prestele trädgårdskafe i Hörnsjö. Ja det var några av mina tips.

 10. Jag känner likadant ibland, när jag navigerar mellan husets damer, marrokanens hövliga skämt i närbutiken och mammorna som hämtar smâbarnen i den stojande smâbarnsskolan mittemot….längtar otroligt enormt efter en normalvuxens smâprat om ditt oc h datt. Sâ himla viktigt att fâ perspektiv pâ tillvaron ! Mâste ta semester !