Ett lass med loppis

Här är vad jag fann på gårdagens loppistur! Allra mest nöjd är jag över bordet. Man kan aldrig få för många av den här varianten. Perfekt litet avställningsbord bredvid öronlappsfåtöljen, framför fönstret eller under hallspegeln.

Hittade också tre tallrikar i serier jag samlar på. En asiatisk fasan i lila och två grönrosa som jag inte vet namnet på men som jag tror är jugendtallrikar. Slog också till på den stora terracottakrukan. Köper alltid när jag får syn på den här gamla varianten på loppisar. Pelargonerna trivs så bra i dem.

Sedan blev det lite husgeråd. Flera teskedar (de försvinner en tesked i månaden typ) och en ny potatisstomp då den gamla gått sönder. Letar alltid först på loppis när jag måste komplettera något i köket och behöver typ en osthyvel, potatisskalare eller en sil. Tips, tips!

Det sista var inget loppisfynd men något jag bara behövde som dessutom var fint. Tvättlinan gick av i vintras så nu köpte jag en i lin istället för i plast. Sedan ett gäng gamla klädnypor av bästa sort. Varför fult i plast när man kan ha fint i naturmaterial? Så tänker jag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer på “Ett lass med loppis”

 1. Ser ut som lerkrukan är Gränsfors. Det är den bästa terracottakrukan som finns! Handdrejas med lera från de sista lertäkterna vi har i Sverige. Absolut toppklass! Med vänlig hälsning, Kruknörd

 2. Fint! Jag brukar köpa porslin i vackra färger och limma ihop till vackra konstverk! Limma en ljusstake längst upp så man kan använda den eller en vas! Min lokala loppis har till och med velat låna mina alster för att visa vad man kan göra med porslin! Jag har även visat en del av dom på min blogg. Älskar vackert porslin men man måste använda det också! 🙂 Varför köpa inredningsdetaljer när man kan tillverka dom själv av loppisfynd!
  //Berith

 3. Åh, potatisstöten! Jag vill ha just den modellen med en perforerad platta, och allra helst en med lilabetsat (?) handtag som vi hade när jag var liten. Den finns säkert nytillverkad, men det blir inte riktigt samma sak. Ska åka på inlandsbanan om några veckor, så kanske kan jag hitta någon bra loppis.

 4. Klädnypor i plast spricker dessutom. Mina förvaras inomhus om de inte hänger upp ett plagg på torkvindan men livslängden är kort och trist.
  Har börjat byta ut dem efterhand mot trä, fast “vanlig design”. Dina var mycket tjusigare. 😊👍

 5. Jag köpte likadan tvättlina för ett tag sen. Tyvärr en besvikelse eftersom den gick av gång på gång… Jag tror att det beror på att vi har ett för långt sträck, det blir för tungt helt enkelt. Har man en sån där ställning, eller helt enkelt kortare sträck, så tänker jag att det borde funka bättre. Hoppas det funkar bra för dig!

  1. Kan tipsa om att använda ståltråd istället för lina. Jag har sådan som man förr använde till elstängsel för djur. Har haft samma i över 30 år.

 6. Älskar loppis! Finns så många fina saker att fynda. Pelargoner i en terracottakruka är väldigt fint. Jag har mina perlargoner bara i terracottakrukor, mest för att det är finast så. Ha en fin dag!

 7. Kul att få se bordet,har likadant efter Svärmor har en porslinsblomma och några statyer på mitt bord och en lampa med en gammal oval spegel över. Ha en fin dag.