Husmanskost i vardagslag

Enkel husmanskost är ändå min favoritmat. Dukad anspråkslös med gulligt gammalt porslin på rutig duk. Mormors fina små köttbullar med kryddpeppar och ansjovisspad (det är hemligheten till den goda smaken).

Lingonsylt kokt på egna bär. En massa god brunsås.

Duka fram och proppa i sommarlovslediga barn och man som precis kommit in från åkern.

Alla gillar

Såklart

Finns ju inget godare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer på “Husmanskost i vardagslag”

 1. Ser underbart gott ut! Roligt tips med ansjovisspad i sås det har jag aldrig hört! Frågan är bara vad man gör med ansjovisen så man använder som också! Älskar själv husmanskost och i tider av klimakteriebesvär så försöker jag fokusera på att försöka äta sallad i stället för potatis och eller pasta och ris! Inte helt lätt för någon som älskar husmanskost! Men man får göra enligt devisen, smaka men begränsa sig!
  Hoppas du får en underbar fredag!
  //Berith

  1. Några tips med ansjovisfiléerna som “blir över” efter köttbullelagandet: Minipajer med ost, lök, ansjovis och äggstanning (perfekt att frysa och ta upp några i taget som sommarmat), Janssons frestelse, Sommarsmörgås med kokt ägg och ansjovis, någon italiensk pasta med ansjovis som krydda (googla italienska recept).

 2. Med inlagda gurkor är det där vår absoluta favoriträtt! Älskas av alla – stora som små.

  1. Och pressgurka! Supergott! Mina barn vill alltid göra en varsin egen burk med pressgurka som de skriver sitt namn på och som ingen annan får ta av. ☺

 3. Hej Clara,

  Det här har egentligen inte med det här inlägget att göra… Men kan du inte göra fler Q&A-vloggar? Tycker det är så härligt att se dig i filmformat också 🙂

  Kram!

 4. Men inspirationen man får här så fort man kikar in! Det ena och det andra! Denna gång köttbullar! Ska göra till svärisarna som kommer till veckan. På köttet från kossan som betat här i byn. Lägger in en gurka som frodas i växthuset utanför. Lingonen som vuxit en bit bort i skogen. Synd bara att potatisen i pallkragen inte är färdig att skörda ännu… Själv äter jag inte kött men lagar finfina veggobullar till mig..