Carpe diem osv

Det är så härligt att sommaren kommit åter. Jag försöker bada var och varannan dag. Och en eftermiddag tog jag och Elina och la oss vid en mysig tjärn och pratade och fikade och hade härligt. I flera timmar.

Det gäller att fånga guldstunderna. Jag har bestämt mig för att försöka bada åtminstone hela oktober ut. Doppen blir väl kortare och kortare – men jag får en sådan energirusch av det kalla vattnet. En dusch av endorfiner som jag inte vill vara utan.

Sommaren är kort. Ja men sommaren kan vara lång. Vi har haft många vackra, varma dagar sedan i april. Även om det kanske bara var en handfull där i början av våren. Tar man tillvara på dem alla. Ställer fram grillen, åker och tar ett dopp, ligger på en filt i gräset. Då är sommaren inte så himla kort. Då förlängs tiden man får njuta med flera månader. Som i april när det var 20 grader i luften och alla ungar badade isvak. Tänk vilken lång badsäsong om man orkar hänga i med doppandet fram till oktober!

Så tänker jag. Carpe Diem osv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer på “Carpe diem osv”

 1. Hej!! Håller med!!
  Jag har en liten fråga/önskemål och det är att jag saknar en gilla-knapp/hjärta vid inläggen så att man kan skicka boostar och pepp utan att skriva en kommentar. Försöker skriva kommentarer lite då och då såklart men kommer mig ofta för med att tänka ”åh så fint uttryckt” eller ”vilket härligt inlägg” men när jag kommer på att jag måste kommentera för att uttrycka det blir det (tyvärr) oftare att jag inte gör det…
  Skulle det inte vara möjligt med en sådan funktion på just din plattform så passar jag på att skicka supermycket pepp och tack för att jag får läsa min favvoblogg fortfarande! Kram (PS. Saknar podden<333)

  1. Håller med! I väntan på ev sån funktion här kan en alltid ”gilla” de inläggen på FB där Clara länkar till specifika blogginläggen.

 2. Så känner ju jag tyvärr som avskyr sommaren allt som oftast. Är liksom inte bara juli man lider i.

 3. Har blivit så inspirerad av dina bad så jag har badat mycket mer i år än tidigare. Mina barn (12 o 17) tycker att jag blivit helt galen 😁 Har september ut som mål. Kanske nåt dopp i oktober, kanske…

 4. Vilket härligt inlägg, och så smart att förlänga sommaren så! Ska faktiskt på allvar överväga att bada när det är kallare någon dag, om inte annat så för att vakna till. Och så det där med Carpe Diem då…Just att göra något man inte brukar…då blir man extra närvarande, tycker jag, och ger livet en chans att glänsa till i all sin rikedom. Hoppas att du och de dina får en fin helg!

 5. Bada i kallt älvvatten direkt efter en joggingtur är beroendeframkallande. 🙂 Man blir klar i knoppen och avslappnad i kroppen.

 6. Det är vårt mål också. Tänk att liksom kunna säga att vi har badat i ett halvår! Helt ljuvligt ju. Vi hade fånga sommaren/bad challenge på lovet och badade varje dag. Sen uppehåll i 5 dagar för att sedan återuppta badandet igen. Denna arbetsvecka inledde vi med några timmar vid sjön med våra treor. Det var inte svårt att skutta till jobbet då inte! Lycka till med bad fram till oktober. 💦🍂💦🍂

 7. Det allra bästa är ju när man får vara hemma och njuta av hela våren och sommaren och inte behöver hasta iväg till något jobb. Ska ännu vara hemma med vår lilla knådd hela nästa vår och sommar. Ser så framemot det. Då ska jag njuta ännu mer.