Julpysselkväll med matlaget

Andra advent förra året hade matlaget julpysselkväll hemma hos oss. Ute vräkte snön ner och jag var tjock som en stor, röd julost. Ulrika med. Fast inte röd.

Andra advent i år hade matlaget julpysselkväll hos Albin och Ulrika. Nu med två bebisar som klättrar på allt som går att klättra på.

Peppade barn redo att hugga in på julgröten!

Det är så otroligt mysigt hemma hos Albin och Ulrika. Bertil brukar säga att deras hus påminner lite om Pettsons. Och det stämmer ju rätt väl.

Mysiga vrår överallt.

Ulf var nyfiken på missen som var nyfiken på bebiskängorna.

Sedan kämpade Ulf och Ylva-Karin med gemensamma krafter för att öppna ugnsluckan…

Vi gjorde pappersstjärnor, marsipangrisar, nejlikoapelsiner

Och kristyrer till julgranen.

Fast mest jobbade barnen med sitt lilla kartonghus och de små gubbar som skulle få bo i det.

Det är det här jag älskar med julen! Vilken annan tid på året skulle man samlas en massa vuxna vänner och sitta och pyssla små saker att dekorera sitt hem med? Ingen annan tid. Det är det tråkiga. Med årets övriga elva månader.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 kommentarer på “Julpysselkväll med matlaget”

 1. Hej Clara!
  Tack för din mysiga blogg, du skriver så fint så det känns nästan som om man är med själv. Ni verkar ha ett mysigt liv där uppe i norr. Härligt med alla era fina vänner. Matlag verkar toppen, så fint att kunna umgås en vardagskväll både barn och vuxna. En fråga – har försökt gå in på Stinas blogg som jag följt länge men det går inte. Har hon slutat blogga? Ha det fint fina du och din goa familj.
  Yvonne

  1. Åh jag undrar samma sak! Har kommenterat på Stinas insta men inte fått svar, är så orolig över hur hon mår :/

   1. Åh! Stina är inne i ett skov i sin sjukdom så hon orkar inte blogga så mycket som hon brukar. Däremot dock bara att det är ett tekniskt problem med bloggen som gör att den ligger nere just nu. Men jag ska höra efter med henne =) fint att höra att ni tänker på Stina <3

 2. Enkätfråga till läsarna och Clara: jag är uppväxt med att en nejlikeapelsin kallas pomander. Men det verkar inte som det är ett känt begrepp i min kompiskrets. Vilka här känner igen/använder det namnet?

 3. Som svar på enkätfrågan!:
  Vi har alltid kallat nejlikapelsiner för pomander,blev så glad när jag såg att det fanns fler med den uppfattningen! Jag hör hemma i Bohuslän och är dessutom lite till åren kommen,kanske det har att göra med i vilken ålder man är och var i landet man bor? Bara en tanke!
  Tack Clara för en mycket finstämd blogg!
  Vänliga hälsningar Lena

 4. Vilka söta byxor Ulf har! Har letat efter något liknande till min småtting hemma 🙂 Är det loppisfynd eller har man tur och kan hitta dom i butik?
  Hälsningar Sofia

 5. Hej, får man fråga varför du var röd som en julost? Är du ok? Annars tycker jag också att det ser ut som hos Pettson, har även någon i mitt umgängeskrets som ser ut som Pettson! Han är annars helt normal och äger inte katt, hustrun har han däremot och barnbarn som inte kallar honom för morfar utan Pettson 🙂

  1. Du får svaret om du klickar på länken =)

   Kram. Och visst är Pettson en himla bra stilförebild =)

 6. Så himlarns mysigt med både matlag & pyssel! Älskar Pettson så undrar om dina vänner har nåt instakonto eller blogg där det går att se mer fin inspiration från hemmet? Lilla huset med stjärnhimlen är helt underbart!