Vad jag drömmer om till min trädgård just nu…

Foto Leila Lindholm

Jag drömmer om ett växthus. Vi sålde ju vår växttunnel på 300 kvadratmeter när vi skulle göra plats för vårt nya energihus. Men jag saknar växthus – eller egentligen ett orangeri med murad grund. Ett stort ska det vara – minst 40 kvadrat – men gärna femtio. Så att vi både kan odla, ha stora festliga middagar och yogaklasser där ute. Just det här växthuset tillhör Leila Lindholm. Som förutom allt annat avundsvärt i hemmet såklart också har det vackraste växthuset.

Foto Frida Persson Septemberbacken
Foto Frida Persson Septemberbacken

Ett litet trädgårdsland inhägnat med ett kastanjestaket. I jordbruket odlar vi ju det mesta – men grönsaksåkern ligger lite långt från mitt kök. Skulle vilja ha ett litet gulligt köksland precis på baksidan. Där jag odlar flera sorters sallad, ätbara blommor, sockerärtor och annat smått och gott. (Rotsaker, kål och potatis får däremot gärna stå kvar på åkern). Bertil har också pratat om att han vill odla egna grönsaker i sommar. Så det hade varit helt perfekt att göra i ett litet köksland. Jag vill göra det lika fint som Septemberbacken gjort hos sin mamma!

Den här ytan på husets kortsida – som jag och Anna budgetfixade för två somrar sedan – skulle jag vilja ta ett omtag med. Bästa platsen för kvällssol! Och jag vill fixa en utegrupp som är skön att ligga och dega i samt bygga ett härligt utekök i anslutning. Där grillen och alla tänger, spett, kol och sånt kan få vara mer permanent. Har någon förresten tips på en fin utemöbelgrupp som både är skön och passar i en trädgård i äldre stil? Så svårt tycker jag! Jag har ju massa utemöbler att fin-sitta i men ingenting för när man känner ett akut behov av att vräka sig…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 kommentarer på “Vad jag drömmer om till min trädgård just nu…”

 1. Vem drömmer inte om ett vackert växthus med murad grund men mitt behöver inte vara så stort och en liten köksträdgård precis utanför dörren där även de små kan få pröva på odling.

 2. Trädgårdsmöbler måste vara sköna enligt mig! Snygga, stela soffor eller sk caféstolar går bort! Men visst kan det vara svårare att få de snygga att matcha huset. Men jag tänker att både Grythyttans klassiker och vita, raka, möbler i trä med sköna dynor kan funka hos er. Det vita kan bli ganska lysande starkt för ögonen men det är kanske inte ett problem i norra Sverige.

 3. Jag är väldigt svag för Carl Malmstens “Bergshamra”. Skön och tidlös. Kan säkert hittas på auktioner, loppis eller andra andrahandsställen.

 4. Solsängar kan du titta på. Har för övrigt underbara minnen av min farmor som vräkte i sin solsäng i sin vackra tomt som var som en Carl Larsson-idyll. Man får förvara en madrass under tak och ta med till den när det är dags att vräka.

 5. Vräka sig gör man ju allra bäst i en hammock med tjocka dynor! Men ni kanske redan har en sån?

 6. Tänker spontant också på en hammock, eller en sån där dubbel grej de sitter och gungar i när de avlusar varandras hår i Madicken… borde ju finnas moderna tillverkare av sådana?

 7. Älskar min sjukt fula hammock! Det finns ju fina modeller också men jag tror faktiskt inget slår det fula åböket jag har rent bekvämlighetsmässigt 😍
  Ibland är det värt att tänka bort estetiken för att bara njuta

 8. Mina tips är Tine K home eller Fri form för bekväma utemöbler som man både kan ligga och sitta i.

 9. Jag säger bara Hammock! Skitful (för det mesta) men jag det absolut skönaste man kan sova i ute i trädgården. Känns som en vuxenvariant av att bli vaggad i vagn utomhus. Man ska ha en riktig huvudkudde, ingen jädra dyna av något slag. Och en bra filt. Och ett bra tak. Sen är du vättvaggad till eftermiddagsvilan eller efter nattning av barn. Underbart!
  Åh vad jag blev längtig efter sommaren nu!