En uteplats skapad av skrot

Det är så flott när Anna är här för hon hjälper mig med olika projekt. Vi brukar röja, rensa och möblera hos varandra och nu var det min tur att få hjälp med en del av trädgården. Nämligen kortsidan på huset. Den har jag ju inte visat upp förut och det finns en anledning till det – nämligen att allt skräp och alla saker som inte ryms någon annanstans stått just där.

Gjorde ju ett försök att få iordning förra året – men med klent resultat. Planteringsbordet jag byggde har jag inte använt en enda gång. Så jag insåg att det var bättre att göra en mysig uteplats på den husväggen istället. Fokus låg just på en plats som man kan hänga på. Finsitta och duka trevligt har vi redan en plats för  –  det gör vi ju i den gröna gruppen. I den här delen av trädgården ska det vara lite mer avslappnat.

Kruxet är att jag inte har några pengar att inreda för – det fick alltså inte kosta en krona.

Men något sånt har ju aldrig hindrat mig och min syster. Anna kom på att den gamla brandstegen som suttit på husfasaden innan takbytet kunde komma till användning som en sittbänk! Vi ställde stegen på marken och turligt nog var plankorna från planeringsbordet precis lagom långa och breda för att räcka som sittyta hela vägen. Ska bara bättringsmåla här och var.

Av tre lastpallar som låg på tomten gjorde vi sedan ett bord. Helt enkelt genom att trava dem på varandra. Och mellan spjälorna tryckte jag sedan ner ett parasoll. Det fyndade jag på loppis förra veckan för 40 kronor – egentligen för att kunna ha med när vi åker och badar. Men plötsligt såg jag att det ju passar fint in här.

Vi ställde fram krukor, kuddar, vaser och zinkbaljor. Och vek dynor av trasmattor. Så enkelt och så fint!

Runt hörnet på huset arbetade vi bort den fyrkantiga känslan genom att låta krukor mjuka upp runt knuten.

Och samtidigt dölja gastolubsskåpet som måste stå där och som inte är särskilt vackert. Men genom stora krukor lyckades vi får det att smälta in rätt bra.

Klockan 01.3o på natten var vi äntligen klara. Så himla nöjda att av ingenting ha kunnat göra någonting.

Och plötsligt skapat en mysig hänghörna på tomten för hela familjen.

Finare än snus

Det blev genast den nya favoritplatsen – med den allra bästa utsikten. Och bäst av allt – det kostade inte en krona att fixa och vi kunde återbruka sånt som annars bara skulle slängas!

Nu är en bra tid att planera trädgård och uteplats!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 kommentarer på “En uteplats skapad av skrot”

 1. Toppen ju! Så himla inspirerande, och det blev verkligen jättemysigt o fint!

  Älskar återbruk o att hitta nya användningsområden för saker och ting. Det är så tillfredsställande på något sätt, mycket mer än att bara köpa nytt. Kanske är det just att man får vara kreativ och använda fantasin? Plus att det är bra både för plånboken och miljön.

  Tack för tipset! Ha en fin dag!

 2. Jättehärligt inlägg! Det är verkligen inspirerande att få era fantasifulla idéer om hur man kan skapa nåt fint utan att konsumera o köpa en massa nytt.

 3. Wow vad snyggt det blev! Och så himla smart att verkligen se över alla prylar man har innan man köper något nytt, det blir ju så lätt att man tänker att man måste köpa massa nya saker för att det ska bli fint. Jag skulle absolut kunna tänka mig att dricka morgonkaffet där 😉

 4. Otroligt fint, vad ni två systrar är fiffiga och idérika på alla sätt! Väldigt inspirerande. Får längtan efter ett eget hus, när jag läser din blogg (och även din systers blogg förut). Att kunna göra som man vill. Sådär som passar en. Själv bor jag i radhus och utan att jag egentligen vill det, anpassar man sig till stilen här. Ändå har vi nog den mest udda tomten (med våra grejer) än någon annan i området. Men man kan inte ta ut svängarna alldeles, känns det som.

  Har du Clara – eller någon annan – tips på hur man kan göra i en radhusträdgård, utan att bli för annorlunda sådär så folk gnuggar ögonen? Finns säkert radhusområden med kulturfolk och konstnärer, som hittar på allt möjligt i sina trädgårdar. Men i vårt område är det ganska konformt, mest sportintresserade människor och så. Man vill ju smälta in någorlunda eller är jag feg?

  Någon med liknande problem? Tacksam för reflektioner…

 5. Men lägg av! Så fantastiskt fint. Och helt gratis. Det är ju det bästa av allt. Själv hoppas jag på att snart ha en egen kolonilott att pyssla om och kunna hitta på liknande lösningar för den.

 6. Fylls av så mycket positiv energi av att kika in hos dig 🙂 Allt känns möjligt och nu vet jag hur jag ska fixa soldäck hemma på landet. Tack <3 Älskar att ta vara på saker man redan har eller sådant andra ska slänga. Men fantasin saknas visst ibland. Efter semestern på Gotland nu ska jag hem och fixa 😉 Underbart.