Vårdagjämning

Så glad idag för vårdagjämning. Femton kalla minusgrader imorse men nu sol på verandan och rena bastun där ute. Firar vårdagjämningen med kaffe, lite mörk choklad och fötterna i högläge. Innan jag fortsätter med att fota påskrecept till bloggen som nämligen också står på dagens schema.

Hoppas ni alla får en efter omständigheterna härlig fredag <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

21 kommentarer på “Vårdagjämning”

 1. Underbart inlägg! Appropå påsk, skulle inte du och flera grymma livsstilsbloggare med dig gå ut och förtydliga att det inte är lämpligt att fara ut till sina landställen nu. Risken är att man tar med sig smitta ut till små orter där den ännu inte finns. Vore ju katastrof om de få resurser som finns måste spridas ut över ännu fler platser i landet, speciellt till glesbygd med så många äldre.Önskar gärna inlägg om hur man ordnar påskmys hemma i stan, med familjen via Skype eller liknande.

  Som nån sa tidigare ”På 40-talet fick folk gå ut i krig, nu ombeds man bara stanna hemma under en vår, det klarar vi!” Jag tror på riktigt att influencers kan göra en sån himla insatts nu

  Att offra resandet under några månader, hjälpa äldre i sin närhet att handla och liknande är ju verkligen det minsta vi kan göra i såna här extraordinära kristider. När man ser tillbaka på den här tiden, vill man kunna säga till sina barnbarn att man gjorde allt man kunde. Sjukdomen är ju inte farlig för yngre, friska människor men vi måste ju alla göra allt vi kan nu för att rädda våra älskade äldre och göra att den här pandemin har minsta möjliga effekt på både Sveriges hälsa och ekonomi. Ju bättre kontroll vi får på den, desto snabbare kan serviceindustrin/kulturarbetare mfl återhämta sig.

  Det här står på SVT just nu:

  ” – Igår gick Folkhälsomyndigheten ut med information om att man bör tänka sig för innan man reser även inom landet. Risken finns att man sprider smittan till regioner där den ännu inte finns. Alltså, det är bra att avstå från icke nödvändiga resor.
  SVT · Lovis Hakkinen”

  1. Jag håller ned dig, Linn. Jag bor på Klädesholmen och här bor det nästan bara äldre men det finns också väldigt många tomma hus som på sommaren och exempelvis påsken befolkas med väldigt många sommargäster. Vi får se hur det blir till påsk.. jag bävar lite inför det faktiskt.

  2. Det stemmer dessverre ikke at sykdommen IKKE er farlig for yngre, friske mennesker. Den er ufarlig for de FLESTE yngre friske mennesker, ikke for alle. Det har vært unge mennesker, uten kronisk sykdom, blant de døde.
   Her i Norge er det akkurat nå vedtatt en lov som sier at man får ikke dra til sitt landsted/stuga/hytte, om den ligger i en annen kommune enn den man bor i. Dette for å unngå at små steder skal risikere å få tilreisende, som blir syke, og må pleies i den kommunen. Her i Norge er det spesielt små fjellbygder med liten befolkning, der det finnes enorme «hytte-områder», og spesielt om vinteren og i påsken kan antall «innbyggere» tidobles. Det sier seg selv at et lite sted ikke har sykehus eller lege/sykepleier -ressurser til å håndtere en situasjon der mange hundre kan risikere å bli syke mens de er på hytta. Det skal også sies, at dette forbudet kom etter innspill fra de små kommunene selv. Til tross for at mange bedrifter ( hotell, skisteder, restauranter, matbutikker osv) går glipp av store inntekter.
   Man skulle tro at folk forsto dette. Men, nei, å nekte folk påske på fjellet er som å sette dem i fengsel, virker det som.
   Om man bare kunne sette egeninteressen litt til side i den krisen vi alle befinner oss i nå….og heller være hjemme, beskytte oss selv og alle i vårt lokalsamfunn og i vårt land, ved å opptre ansvarlig og følge de regler og påbud helsemyndighetene anbefaler og regjeringen pålegger.
   Hjertesukk.

 2. Perfekt.
  Hoppas på svar här – värms verandan upp snabbare pga att den är oisolerad med enkelglas (än om den varit isolerad och med tvåglas)?

  1. Ja jag skulle tro det. Nackdelen är att det snabbt kyls av också. När det blir mulet

 3. Vill ge ett tack och en eloge till dig Clara, för dina inlägg! Gäller även andra bloggare som fortsätter underhålla, inspirera, förströ och väcka tankar hos oss andra. Det betyder så mycket just nu att känna gemenskapen i att vi alla stretar på med det vi kan.
  Trevlig helg!

 4. Härligt att få läsa om vardagen, glädjen i det lilla som kaffe och choklad, vårvärmen på punchverandan och att ta sina små pauser mitt i allt ❤

 5. Det ser underbart ut.

  Clara, det vore fantastiskt om du skulle kunna tänka dig att skriva lite (eller prata i podden) om dina kroppsliga besvär efter din(a) graviditet(er) och förlossning(ar).
  Jag förstår om du inte vill det, om det känns för privat.
  Men jag tror att det skulle vara ett enormt stöd för många läsare som har olika skador och problem efter förlossningar.

  Själv sitter jag på kvinnokliniken i Malmö och väntar på att få en ring insatt i snippan för att dämpa besvären av mitt framfall. Födde mitt första barn i september förra året, förlöstes med sugklocka och fick en stor förlossningsskada som jag har haft så jäkla mycket problem med sedan dess. Och nu alltså framfall.
  Känner mig så fruktansvärt ensam i det hela, även fast jag vet att det finns många med liknande problem. Svårt att få bra information om olika skador och problem. Är medlem i Facebook-gruppen för förlossningsskadade men blir alltid mest rädd och orolig när jag läser där inne.

  Förlåt för superlång kommentar!
  ❤️

  1. Hej Catrin,
   Håller tummarna för att ingreppet går bra och att det minskar dina besvär.

   Tror att Baking Babies, hejhejvardag tar upp komplikationer ibland. I deras kommentarsfält finns många som delar med sig.

   Önskar dig en härlig helg! ❤️

 6. Lyllos er som har vårvinter nu och får njuta av värmande sol omgivna av snö. Men lyllos mig också, som mår bra här hemma och har sett årets första blåsippor på lunchpromenaden.

 7. Heja vårdagjämningen!
  Körde ut sambon till stugan nu på kvällen och det var fortfarande ljust ute, lycka!
  På väg tillbaka hem, med solnedgångens rosaorangea skådespel framför i horisonten flyger fyra svanar över vägen!
  Oj så skönt att det är vår!

 8. Vad härligt att du påminner om det! Redan, tänkte jag 🙂

  Må våren komma med lättare sinne trots oron i världen.

  Ta hand om er

 9. Jaaa, va härligt med nya påskrecept! För mej är påsken färg, sol och glädje och faktiskt ännu trevligare än jul 😀 Färre måsten och lättsammare på många sätt. Tack Clara för dina härliga inlägg om stort och smått.

 10. Men gud, blommar dina pelargoner redan?! Hmm kanske ska prova det där med vinter dvala för dem nästa år… Mina står bara framme och är gröna året om men nu ser de minst sagt trötta ut med bleka blad. Jag vattnar med näring men det har inte rigtigt haft effekt än…

  1. Haha, närå. De blommande pelargonerna är nyköpta från Blomsterlandet 🙂 behöver ju lite ögontröst innan våra egna vuxit till sig efter vintern