• Reklamsamarbete Polhus •

Bastubyggandet fortskrider

Nej men titta vad har vi här? Vår blivande bastu! I kvällssol! Jag är så lycklig när jag ser det här och föreställer mig allt njut som ska ske framöver. Ruggiga höstkvällar, mörka vinterdagar. Eller bara nu på sommaren när man vill ha det riktigt härligt. Ska fixa badkar och utedusch bredvid så att man kan svalka sig också. Vi funderar också på ett litet trädäck i framkant där man kan ha några sköna fåtöljer och sitta och svalka sig.

Eftersom det är högsäsong i jordbruket har Jakobs byggmöjligheter varit minst sagt begränsade. Dessutom behövde ju grunden komma på plats innan vi kunde börja bygga. Men så här ser det alltså ut nu när Jakob hunnit arbeta en halvdag på själva byggandet. Man lägger golvreglarna och reser väggblocken på en halvdag om man har lite flyt.

Men bara att packa upp och sortera upp materialet tar också sin lilla tid. Ungefär som med en IKEA-ritning fast modell XL. Gäller att man håller tungan rätt i mun och göra allt i rätt ordning. Det är inte svårt men viktigt att man är noggrann.

Stora fönster med utsikt över sjön åt ena hållet

Och ängarna åt andra.

När vi valde bastu fastnade vi för Polhus som är en av de ledande småhustillverkarna på marknaden (de gör också attefallshus, friggebodar, bastu, utedass, paviljonger och lekstugor) och har många fina modeller. Att köpa från Polhus känns tryggt och enkelt eftersom de är så etablerade. Men dessutom har de en superbra och hjälpsam support som man kan ringa till om man behöver vägledning under byggandet eller ville dubbelkolla något.

Vi valde den helt nya bastumodellen Timo – men det finns många fler modeller att välja mellan. Och nästa gång ska jag visa bilder på det färdiga huset och så ska ni få se vilken färgsättning vi slutligen bestämt oss för!

Och psst..vill du läsa mer om vårt bastubygge kan du kika här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer på “Bastubyggandet fortskrider”

    1. Jag har ju flera säljare som arbetar för bloggen. Och när vi diskuterar tänkbara kunder ger jag dem en lista med företag jag gillar eller redan är kund hos. På det sättet får jag arbeta med företag och produkter som jag verkligen kan stå för på ett ärligt sätt 🙂

  1. Ett tips till alla som är i bastutagen: har man bara råd och plats så är det fantastiskt skönt att ha en bastu med en gammaldags “bastukammare” vägg i vägg med bastun. Finns inget skönare än att sträcka ut sig på en dagbädd efter bastun och duschen/doppet. Det är inte alltid vädret tillåter att man sitter ute och svalkar sig någon längre stund och då är en ombonad bastukammare det mysigaste som finns. Man kan förvara handdukar, dricka och andra tillbehör där. Trötta barn som bastat färdigt kan sträcka ut sig och vila medan de vuxna bastar klart. Kyliga kvällar är det oerhört skönt att kunna gå in i ett ombonat rum och dra på sig något torrt. Mina släktingar använde bastukammaren som liten gäststuga på landet.