Säg hej till vår nya familjemedlem. Hon flyttar hem till oss om två veckor och vi är så pirriga. Det blev efter mycket funderande en border collie ändå. Med ett blått och ett brunt öga.

Jag har verkligen saknat att ha hund. Alla extra promenader. Tryggheten. Sällskapet. Glädjen hela familjen får. Och nu ska det snart ske. Snart ska vi bli hundägare igen. Det känns rätt i magen.

När vi rannsakade oss och våra behov insåg vi att vi nog faktiskt inte skulle kunna nöja oss med något annat än en BC. Vi behöver ju en arbetshund i vår vardag. Vi ska satsa på att ha fler får framöver och då är en BC ovärderlig. Plus att hon kommer vara som Jakobs skugga här på gården. Aldrig ensam hemma. Många aktiva timmar per dag. Då passar det bra med en trofast, arbetsvillig och signalkänslig hund som inte sticker i första taget. Jakob är dessutom uppvuxen med en border collie-tik så vi har en förförståelse för rasen och dess unika behov. För det får man tillstå att en BC har.

Det känns så overkligt och underbart att vi snart har hund igen. Har ju levt med hundar sedan jag fyllde arton och vill nog egentligen aldrig vara utan en igen.