Prästen Susanne Dahl och satirikern och prästen Kent Wisti har startat en podd som heter I Kinamockaskogen. De första två avsnitten släpptes i söndag och gäster är jag och Magnus Betnér. Han pratar om hädelse och jag pratar om hemmet. Det var en så spännande poddform att bli inbjuden till. Kent och Susannes frågor var öppna och till synes enkla men jag fick verkligen fundera länge kring mina svar. Kring hemmet som statussymbol – och om existentiell hemlängtan.

Tanken är att studieförbundet Sensus ska arrangera träffar eller samtalsgrupper utifrån avsnitten, både IRL och digitalt. Där poddavsnittet fungerar som en samtalsstartare. Precis så som jag tycker att en riktigt bra podd är – som en samtalsstartare för att prata vidare om med sina vänner.

I Kinamockaskogen görs som ett samarbete mellan Svenska kyrkan Lunds stift, Luleå stift, Kyrkans tidning, Sensus och Universitetskyrkan. Mitt avsnitt kan du höra här nedan. Ljudet är lite blåsigt men det blir bättre längre in i programmet.

Tack Susanne och Kent för att jag fick vara gäst i er podd. Och tack för ett fint möte.