Det här är ett mellanmål som jag helt snöat in på sista tiden: hemmagjord risifrutti! Utan tillsatt socker! Älskar ju vanlig risifrutti (är rätt barnslig på det viset) men det här är ett utmärkt nyttigt och mättande alternativ.
Allt man behöver är lite vanljkvarg (utan socker) som blandas ihop med vanlig eller minikeso till önskad konsistens! Inte svårare än så. Jag äter den sedan till fruktsallad jag hackat upp av det vi råkar ha hemma. Som bruna bananer, kantstötta äpplen och torra apelsiner. Gör man sallad av tråkiga frukter får de nytt liv igen. Och då njuter jag. Varsågod för tipset.
20 svar
Åh tack, det här ska jag definitivt testa! Är också svårt förtjust i både risifrutti och ris à la malta och det här känns som ett mycket nyttigare alternativ. Och som du skriver, ett jättebra sätt att “bli av med” frukt- och bärrester.
Men hej och välkommen i gänget! Testa med mikrade frysta hallon när du tröttnar på fruktsallad😋
Men vars är riset då? Mvh /Vän av ordning 😘
Hehe! Fick läsa receptet några gånger innan jag fattade att det inte fanns något ris. Lät mycket gott dock!
Kesopluttarna ersätter riset : )
Hej! Jag har just fastnat för nåt som påminner om Ris a la Malta… Man blandar vaniljkeso med smoothie (från Bravo) med smak av hallon/blåbär/jordgubb. Lite socker är det nog i keson men gudars vad gott detta blir ihop!
Låter gott, men kör ännu hellre fruktsallad med naturell keso toppad med solrosfrön och russin
Själv kör jag keso med grekisk youghurt – så himla gott. Finhackat äpple är supergott till. Och lite rostade solroskärnor. Mums!
Jag har också varit helt insnurrad på det de senaste veckorna 😍 sååå gott!
Tack för inspo, blir så ofta mackor till mellis här. Kul med nåt annat!
Jag äter det ofta till kvällsmat, tycker vanilj-blåbärskvargen är god med keso 🙂
Åh, jag gör samma fast med mammas hemkokade jordgubbssylt till. Galet gott!
Jag har gjort riisifrutti av kvarbliven risgrynsgröt. Kan som kall blandas ut med lite mjölk o så tillägger man frukt, sylt eller bär. Samma går att göra med överbliven kall mannagrynsgröt. Mums!
Ohh tack för tips lätt enkelt och gott
I’m still thinking about your previous post. I think you will also be a great role model for your children one day. If you aren´t already. Have fun and relaxation in your gym vacation. I don´t want to close for now without saying something about your delicious snack: Geiiilll! Sorry, german slang for såågott. But please, what is a “vanljkvarg”. Did you mean a vanilla pod? I´m just asking because maybe I feel like copy it. … And the most important thing: Do you actually know that I like rice? Even very much. Risotto … Hm, I could bath in it. Sorry, german slang again for “I love that”. 🙂
Hallo Hans! “kvarg” ist Quark. Vaniljkvarg = Vanille-Quark 🙂
Jag som äter lchf/keto blandar keson med turkisk yoghurt, vispad grädde och vaniljpulver. Toppas gärna med lite olika nötter.
Såå gott, men äts bara vid speciellt lyxiga tillfällen. 🙂
Jag kör Keso, apelsin (i bitar), och mandelflan. Som en fräschare ris a la Malta 🙂
Vaniljkvarg skrevs upp på familjens inköpslista här! Tänkte att det var ett nyttigt o bra mellanmål.
Nu har gubben handlat och jag sitter här med sötad vanlijkvarg. Asgött:)
Yummy! Tack 🙂