Jag Àr ju en riktig baddrÀktstjej. Tror inte jag Àgt en bikini de senaste tio Ären och för övrigt har jag bott i samma handfull baddrÀkter sedan Bertil föddes. Ett ganska snÀvt urval med tanke pÄ att jag badar sÄ otroligt mycket och dessutom trÀningssimmat massor. SÄnt sliter pÄ badklÀderna.

NÄ, den hÀr underbara rutiga baddrÀkten var lÀnge min absoluta favorit och den köpte jag pÄ Ingrids i UmeÄ. Gillade den sÄ mycket att jag hade den som topp under kjol massor den sommaren (Àven de en bra sak med just baddrÀkter)

Jag mÄste sÀga att jag blir helt generad av dagens bikinibyxor som visar skinkorna. Tant gillar mest sÄnt hÀr!

Samtidigt som jag köpte den rutiga baddrĂ€kten köpte jag den hĂ€r prickiga frĂ„n samma mĂ€rke. Har för mig att det Ă€r Sea Folly som gjort dessa. Men de gör bara jĂ€ttekonstiga smĂ„ badklĂ€der nu för tiden sĂ„ de kan man inte rĂ€kna med…

Den hĂ€ngde med i mĂ„nga Ă„r. BĂ„de till Gardasjön…

och pÄ skrivresa till Grekland med Malin Wollin!

NĂ€r den röda tog slut hittade jag en blĂ„ i samma modell. Den har jag anvĂ€nt massor – som hĂ€r pĂ„ Korsika.

Och pÄ Trysunda. Men nu har jag slÀngt den eftersom den blivit till en sladdrig trasa och Àr tunnsliten pÄ grÀnsen till genomskinlig.

Clara hoppar frÄn badbrygga mot klart vatten med skog i bakgrunden.

Men den var fin sÄ lÀnge den varade!

Senaste Ă„ren har jag haft en jĂ€ttebra baddrĂ€ktsmodell frĂ„n Lindex som stĂ€ndigt Ă„terkommer i nya fĂ€rger. Ingenting för den storbystade i behov av stöd kanske. Men för mig funkar den toppen! Dock Ă€r den ganska högt skuren i benen. NĂ„got jag i allmĂ€nhet tycker kĂ€nns svĂ„rburet till mina lĂ„nga ben. Det blir bara en massa ljumskar och lĂ„r och ljumskar och lĂ„r…

För övrigt fortfarande lika skönt att bara dra en omlottkjol utanpÄ baddrÀkten nÀr man ska dra och bada!

Men nu! Efter ett decennium i baddrÀkt Àr jag sugen pÄ att bÀra bikini igen.

SĂ„ jag har pĂ„börjat letandet. Dock blir det ingen skinkchock hĂ€r inte – lĂ„gt skurna ben Ă€r fortfarande min grej. Och precis som pĂ„ byxor mĂ„ste min bikini vara VÄLDIGT hög i midjan. Vanliga bikinitrosor som lĂ„tsas ha hög midja funkar inte pĂ„ mig som Ă€r lĂ„ng. Jag vill att byxorna ska gĂ„ över naveln. Annars trycker de dĂ€r jag Ă€r som bredast och det Ă€r inte skönt. Jag vill ha en bikini som snĂ€llt hĂ„ller allting pĂ„ plats Ă„t mig och slutar vid midjans smalaste punkt. Helst vill jag inte ha halterneck pĂ„ överdelen heller eftersom bikinilinjerna blir sĂ„ konstiga och jag dessutom ofta fĂ„r ont i nacken av halterneck. Ja och sĂ„ vill jag ha fĂ€rg och mönster ocksĂ„! Inget enfĂ€rgat dystert hĂ€r inte.

Har jag orimliga förvÀntningar? MÄhÀnda. Men ska jag ha en bikini ska den vara perfekt. Och nu ÄterstÄr bara det fasansfulla bikiniletandet. Jag kan knappt tÀnka mig nÄgot vÀrre.

Ljuvlig 50-talsbikini – men kan jag ha sĂ„ hĂ€r toppiga kupor?