Jag rotade i kylen för något som kunde blir en middag och hittade två sötpotatisar, en butternutpumpa som var påbörjad, en halv skrumpen rödlök, ingefära och några vitlöksklyftor. Kan man göra något gott på det tro?

Klart man kan. Jag skalade potatisen och pumpan och hackade i tärningar. Rev ner ingefära och vitlök och hackade i rödlök. Kokade upp med en skvätt vatten, en tärning hönsbuljong och lite asiatisk fond från Bong som jag klickade hem som ett wildcard från Matsmart. Den har smak av lime, koriander och citrongräs ifall du vill göra något liknande själv. Tror fonden har slutat säljas nämligen.

Jag lät allt koka mjukt och mixade sedan med en stav, smakade av med salt, peppar lite srirachasås och sedan hällde jag ner en hel burk kokosgrädde i soppan och rörde slät.

Blev så vansinnigt gott. Milt men smakrikt. Mustigt men fräscht. Krämigt och friskt på samma gång. Succé! Önskar jag hade ett exaktare recept än det här men tyvärr inte. Håll till godo med måltidsinspirationen i alla fall.