Antalet ansiktsbehandlingar jag gjort i mitt liv går att räkna på ena handens fingrar. Men jag vill göra det oftare. För några veckor sedan bokade jag nämligen en behandling hos Rebecka, en av Dermalogicas hudterapeuter i stan. Jag förstår om det låter som en överdrift när jag säger att den stunden gjorde mig tårögd. Men det är sant. Jag var så trött och stressad när jag kom dit. Hade precis blivit avlöst av Jakob i sjukstugan och åkt till stan med andan i halsen. Svurit över bristen på parkeringar och irriterat mig på min stickiga halsduk. Men när jag la mig på den mjuka britsen med värmedyna, blev ombäddad med filtar och fick ligga och känna mjuka, vänliga händer mot mitt ansikte och lyssna på stillsam musik. Då kunde jag inte hålla tillbaka. Det här ska jag unna mig oftare. Tänker önska mig ett presentkort i julklapp.

Nå det var ett stickspår. För jag vill egentligen berätta att jag kirrat något som flera av er önskat sedan mitt första nedslag för Dermalogica i våras. Nämligen ett ERBJUDANDE PÅ DERMALOGICAS PRODUKTER! Du som läser min blogg får nu ett kit från Dermalogica när du beställer valfri produkt från hemsidan. Uppge bara koden CLARA21GWP i kassan så skickar de med en Special Cleansing Gel resestorlek 50 ml och en PreCleanse, resestorlek 30 ml värde 340 kronor. (Gäller endast fram till 17e november)

Our Stressed-Skin Rescuemed produkter för stressad hy

Dermalogica har flera andra bra erbjudanden nu inför julen. Bland annat släpper de sina populära julkit. Kan särskilt tipsa om necessären Our Stressed-Skin Rescue med produkter för stressad hy.

Nu är tillfället att prova något nytt från Dermalogica – eller fylla på dina gamla favoriter. Här kommer här tre av MINA favoriter i badrumsskåpet som jag varmt kan rekommendera.

Intensive Moisture Cleanser är en mild rengöring som inte känns det minsta uttorkande – alltså noll stramande i ansiktet när jag tvättat mig med den. Den tar bort smink och orenheter effektivt och är otroligt otroligt dryg. En droppe rengöring räcker per ansiktstvätt. Rekommenderar starkt.

Peeling innan fukt är en game changer när jag är torr och inte ens tycker att hudkräm hjälper. När man är uttorkad lossnar inte döda hudceller lika lätt utan sitter istället kvar som ett lätt “damm” på ytan vilket förhindrar att hudkrämen når ner. Jag vill slå ett slag för det risbaserade enzympulvret Daily Microfoliant. Ett pulver som man tar i händerna och blandar med lite vatten. Konsistensen blir lite kornig och enzymerna hjälper huden att bli av med torra, döda celler.

Hudterapeuten Rebecka tipsade mig om att massera in den när jag står i duschen och låta den verka medan jag schamponerar håret och sätter i balsam. Ångan hjälper nämligen till att aktivera peelingen. Den är så mild att jag kan använda den varenda dag om jag vill. Även det här är en riktigt dryg produkt!

Slutligen vill jag tipsa om Melting Moisture Masque. Jag använder den 1-2 gånger i veckan nu när det börjar vara kallt. Den hjälper mig att komma till rätta med den stramande, stela känslan jag annars går runt med. Hur den känns? Det känns som en len, mjuk smekning på huden. När jag smort mig går jag runt och grimaserar bara för att njuta av att huden inte längre stramar på samma sätt utan känns återfuktad och liksom “fyllig”. Jag brukar smörja den innan jag går och lägger mig och så får den verka hela natten.

Avslutar med en autentisk bild på hur det kan se ut när jag försökte fota mig själv medan jag smörjer mig med hudkräm. Den får ni gratis av mig. Utan rabattkod.

Här finns förresten tidigare inlägg jag skrivit om Dermalogica om du är nyfiken och vill veta mer om vilka produkter som finns och hur de funkar

Ett rensat badrumsskåp

Min morgonrutin

Lite smartare hudvård

Min kvällsrutin