IgĂ„r tog jag med mig Folke och Ă„kte pĂ„ julmarknad pĂ„ SjungaregĂ„rden i grannbyn Granö. Grannby och grannby förresten – det Ă€r ju 30 minuter bort men mĂ€tt i Norrlands egen mĂ„ttenhet Ă€r man praktiskt taget grannar.

Perfekt julmarknadsvÀder. Tre minusgrader och massor av snö.

Jag och Folke gick runt bland alla stÄnd och köpte Àtliga julklappar.

Geteriets marknadsstÄnd var ett sjÀlvklart stopp för lite god getost och kolasÄs pÄ getmjölk. NÄgon kanske minns min gamla programserie Claras GÄrd i SVT nÀr jag bland annat besökte en getgÄrd och fick lÀra mig mjölka getter? Det var just hos Emma och Mattias pÄ Geteriet. Emmas produkter har vunnit mÄnga fina medaljer sedan dess!

Det Àr sÄ vackert pÄ SjungaregÄrden vartÀn man vÀnder ögonen. Jag fotade mest husen.

Men Folke tog den hÀr bilden pÄ mig. Inga fötter fick vara med men jag tror ni klarar er utan bildbevis pÄ den saken.

Folke hittade tvÄ saker till sig sjÀlv. En nyckelring i trÀ tÀljd som en kotte som han direkt hÀngde i dragkedjan pÄ sin overall. Samt ett portabelt utfÀllbart grillspett för vinterns alla utflykter med korvgrillning. Vi ska skriva hans namn med lödpenna pÄ den sedan.

Jag njöt sÄ mycket av alla vackra hus

Och bubbliga gamla fönster. Och jag Àlskar att gÄ pÄ julmarknader! Men UmeÄ har blivit sÄ stort och det Àr sÄ mycket folk överallt att jag knappt stÄr ut. Men hÀr pÄ landsbygden Àr det precis lagom mycket för att kunna se och göra allt vi vill utan att trÀngas.

Folke njöt av att fÄ mata och kela med de snÀlla renarna.

Jon-Krista med sina renar som var de mysigaste renar jag har mött!

Vi tog en tur med Diana ocksÄ. Ingen kö sÄ vi kunde Äka i vagnen sjÀlva jag och Folke. Det bÀsta pÄ hela marknaden var att sitta mitt emot varandra och skumpa fram och fnissa Ät hur mysigt det var.

Och drömmen om att ha hÀst vÀcktes igen. Hade jag inte varit sÄ allergisk hade jag haft prick en sÄn som Diana pÄ vÄr gÄrd.

NĂ€r vi Ă€tit saffansbullar, druckit glögg, köpt vörtbröd och matat renarna Ă€nnu en gĂ„ng…

Ja dÄ Äkte vi hem genom vinterlandskapet. Fast först stannade vi till pÄ en liten loppis och fyndade smÄtt och gott. Det finns alltid tid för en loppis.

Ikoniska julpynt att leta efter pÄ loppis