PĂ„ vintern bor jag i mina fula svarta powerboots (som Kanye West plötsligt gjort trendiga – undrar hur Ă€ckligt de ska lukta inuti med tanke pĂ„ att han bor i varma LA?). Jag tar bara av dem för att byta till vandringskĂ€ngor för promenaden eller rejĂ€la men snygga skor om jag ska in till stan.

Sommartid Àr det roligt att variera med flera olika skor Àven om det oftast slutar med tygskor eller platta ballerinas för min del. HÀr Àr min skogarderob för sommarhalvÄret.

Ett par hederliga trÀskor eller tofflor med trÀsula. KÀnner mig bÄde snygg och praktisk. Dessa har elva Är pÄ nacken och kommer frÄn Swedish Hasbeens som Àr fenomenala pÄ just denna typ av sko.

Klassiska vita tygskor. Superga har en tjockare och skönare sula Ă€n Converse men jag gillar bĂ„da mĂ€rkena och har haft flera olika modeller av dem. H&M och Skopunkten brukar ha vĂ€ldigt billiga tygskor för den tunnare plĂ„nboken – Ă€ven om de inte hĂ„ller lika bra eller Ă€r lika sköna. Vita tygskor Ă€r SÅ snyggt till sommarklĂ€nningar och jeansjacka och nĂ€r man vill kĂ€nna sig studsig, pĂ„ gĂ„ng och som femton Ă„r igen!

HudfĂ€rgade platta skor med minimal sula. Tycker att det Ă€r sĂ„ snyggt nĂ€r de smĂ€lter ihop med benen för dĂ„ förlĂ€nger de dem och “kapar inte av dem” nĂ„gonstans rent visuellt. Just icke-fĂ€rgen gör att de passar till allting i garderoben. Snyggast Ă€r om sulan Ă€r nĂ€stintill osynlig och just dessa kommer frĂ„n Zara. Jag sliter ut ett par per sĂ€song eftersom jag anvĂ€nder dem sĂ„ mycket. Allt för dyra ballerinas Ă€r alltsĂ„ bortkastade pĂ„ mig.

Ett par bra trÀningsskor att jogga i. Gillar mina Nike Zoom Pegasus 37 som jag fÄtt av Jakob.

Ett par riktigt bra pumps. Jag gillar hudfĂ€rgade pĂ„ grund av hur de förlĂ€nger benen och att de matchar till allt. Utom strumpbyxor möjligtvis. Även dessa har nĂ€rmare fem Ă„r pĂ„ nacken.

Ett par bra vandringskĂ€ngor för typ bĂ€rplockning – eller mer ruffa platser dĂ€r gympaskor kan bli blöta eller punkterade av stenar eller hĂ„rda kvistar. För dessa tillfĂ€llen gillar jag mina Lundhags. Snygga Ă€r de ocksĂ„ och eftersom skaftet Ă€r sĂ„ rejĂ€lt och stadigt slipper man vricka fötterna. Kommer nog hĂ„lla resten av mitt liv.

Ett par kÀngor eller boots som Àr lite mer chunky gillar jag ocksÄ. Snyggt till bara ben sÄ vÀl som till jeans eller andra byxor. De hÀr svarta anvÀnder jag Äret om. De har fem Är pÄ nacken och kommer frÄn Blankens.

Det hĂ€r gamla loppisfyndet kommer frĂ„n TenPoints ursprungligen. SĂ€kert nittiotal nĂ„gon gĂ„ng. Även de SÅ snygga till klĂ€nning.

Gummistövlar sÄklart. Av praktiska skÀl. De pÄ bilden har jag haft i mÄnga Är och Àrvde ursprungligen av mamma. Men nu Àr de sönder. Ska köpa nÄgra fina klassiska gula istÀllet tror jag.

Slutligen ett helt par onödiga men fÀrgglada finskor! Perfekt att leta efter pÄ loppis.

NÄgot annat jag skulle vilja skaffa till sommaren Àr ett par jesussandaler med remmar. Ska kika pÄ alla second hand-affÀrer jag besöker framöver.