Idag tröt middagsfantasin och då blir det en återkommande favoritmat här hemma – nämligen barnvänlig pastasallad. Som äts med sked för enkelhetens skull. Gillas av alla utom en i familjen så han får makaroner separat.

Jag brukar göra en rejäl laddning i Margaretheskålen som rymmer fem liter. Då har man lunchmat till dagen efter eller middag två dagar i rad.

Tricket med barnvänlig pastasallad är att skippa alla konstiga gröna blad och bara satsa på grönsaker de känner igen. Gurka, tomat, paprika. Jag brukar också steka frysta majskorn i en riktigt het stekpanna med lite grillgrydda, rökt paprika och cayennepeppar på. Då blir den seg, salt och god! Sedan tärnar jag helt vanlig ost (typ Herrgårdsost) i bitar och vevar ner allt med lite pasta. Salta ordentligt i pastavattnet och tillsätt lite skinka eller baconbitar i salladen om du absolut vill det. Annars är ägg bra för mättnadskänslan!

Nej detta är ingalunda det mest spännande man kan äta men hjälp så gott det är! Och vill man kan man ju alltid pimpa sin egen portion med pesto, färska kryddor, ruccola och annat mer smakrikt.

Ibland gör jag en egen creme fraiche-dressing med vitlök och sweet chili och lite kryddor. Men barnen föredrar faktiskt sån där Rhode Island-dressing på flaska och det gillar jag med. Såå mycket barndom för mig. Den här salladen gjorde mamma alltid som matsäck när vi var på bilsemester om somrarna.

Barnen med sina kompisar hade först varit på fritids och sedan ute och studsat studsmatta i nästan en timme och kastade sig över maten och vräkte i sig med god aptit. Finns inget som gör en förälder nöjdare än när barnen vräker i sig med god aptit!

Nu sover barnen sött i sina sängar och jag ligger och tittar på rättegången mellan Amber Heard och Johnny Depp. Besatt är bara förnamnet.