Idag tröt middagsfantasin och dĂ„ blir det en Ă„terkommande favoritmat hĂ€r hemma – nĂ€mligen barnvĂ€nlig pastasallad. Som Ă€ts med sked för enkelhetens skull. Gillas av alla utom en i familjen sĂ„ han fĂ„r makaroner separat.

Jag brukar göra en rejÀl laddning i MargaretheskÄlen som rymmer fem liter. DÄ har man lunchmat till dagen efter eller middag tvÄ dagar i rad.

Tricket med barnvÀnlig pastasallad Àr att skippa alla konstiga gröna blad och bara satsa pÄ grönsaker de kÀnner igen. Gurka, tomat, paprika. Jag brukar ocksÄ steka frysta majskorn i en riktigt het stekpanna med lite grillgrydda, rökt paprika och cayennepeppar pÄ. DÄ blir den seg, salt och god! Sedan tÀrnar jag helt vanlig ost (typ HerrgÄrdsost) i bitar och vevar ner allt med lite pasta. Salta ordentligt i pastavattnet och tillsÀtt lite skinka eller baconbitar i salladen om du absolut vill det. Annars Àr Àgg bra för mÀttnadskÀnslan!

Nej detta Àr ingalunda det mest spÀnnande man kan Àta men hjÀlp sÄ gott det Àr! Och vill man kan man ju alltid pimpa sin egen portion med pesto, fÀrska kryddor, ruccola och annat mer smakrikt.

Ibland gör jag en egen creme fraiche-dressing med vitlök och sweet chili och lite kryddor. Men barnen föredrar faktiskt sÄn dÀr Rhode Island-dressing pÄ flaska och det gillar jag med. SÄÄ mycket barndom för mig. Den hÀr salladen gjorde mamma alltid som matsÀck nÀr vi var pÄ bilsemester om somrarna.

Barnen med sina kompisar hade först varit pÄ fritids och sedan ute och studsat studsmatta i nÀstan en timme och kastade sig över maten och vrÀkte i sig med god aptit. Finns inget som gör en förÀlder nöjdare Àn nÀr barnen vrÀker i sig med god aptit!

Nu sover barnen sött i sina sÀngar och jag ligger och tittar pÄ rÀttegÄngen mellan Amber Heard och Johnny Depp. Besatt Àr bara förnamnet.