HÀr kommer en bunt bilder med hÀndelser ur mitt liv. Eller i alla fall hÀndelser frÄn den senaste veckan i livet.

I slutet av veckan hade jag redaktionsdag med Erica och klÀdde mig i knalliga fÀrger. Tog en outfitbild pÄ det ocksÄ. KlÀder att bli glad av!

Sedan vaknade jag pÄ lördagen med en stark irritation. Stökigt och kaosigt hemma. Tusen saker som skulle behöva stÀdas och fixas men allting kÀndes oöverstigligt att ta tag i. NÀr det kÀnns sÄdÀr brukar jag försöka hitta ett rum/vrÄ/plats att göra lite trevlig mitt i kaoset. Och lotten föll pÄ köket.

Men innan jag hann börja med det hÀmtade jag farmor pÄ bussen. Hon hade med sig lördagsgodis till barnen och ett glatt humör. Barnen har ÄterupptÀckt fotbollsspelet de fÄtt av morfar och det blev mÄnga matcher. Barnen utklassade mig fullstÀndigt. Jag fÄr ont i hjÀrnan av att försöka synka hÀnderna och synen.

Började sedan försiktigt med köket och intalade mig att jag bara behövde dammsuga ur brödlÄdan och torka rent diskbÀnken. Men nÀr jag gjort det sÄ orkade jag plötsligt Àven diska ur och sortera upp besticklÄdorna. DÀrefter tömde jag hela arbetsbÀnken och storstÀdade spisen. Och torkade alla köksapparater som brukar stÄ framme.

DĂ€refter rengjorde jag alla flottiga flaskor och pepparkvarnar som stĂ„r bredvid spisen. StĂ€llde bara ner dem i diskhon och sprutade pĂ„ lite utspĂ€dd linoljesĂ„pa. Den BÄSTA fettlösaren. Sedan sköljde jag och torkade torrt.

NĂ€r jag Ă€ndĂ„ höll pĂ„ att stĂ€da och torka köksluckor och lister sĂ„ insĂ„g jag plötsligt att jag inte rengjort köksflĂ€kten sedan vi installerade den. KĂ€ra nĂ„n! SĂ„ dĂ„ fick jag ta tag i det ocksĂ„. Även dĂ€r funkar linoljesĂ„pa suverĂ€nt.

Efter fullbordat arbete fortsatte jag med sopsorteringskÀrlen under bÀnken och rengjorde dem med Àttika för att fÄ bort trist lukt.

SÄ smÄningom tog jag ocksÄ itu med vedspisen. Dammtorkade, tömde aska och plockade ut allt skrÀp som lÄg under den. I vedfacket gömde sig diverse bras-startare i form av kartonger och tidningar. Sopade och dammsög och fyllde upp med ny ved.

KÀnde mig sÄ otroligt nöjd över att jag tagit min sugiga lördagskÀnsla och förvandlat till handlingskraft. NÀr allt kÀnns oöverstigligt fÄr man ta det en bit i taget. Blotta vetskapen om att man tar sig framÄt brukar vara humörhöjande.

Och det Àr viktigt att komma ihÄg att man inte behöver göra klart allt för att fÄ kÀnna sig nöjd. Det Àr sÄ lÀtt att fastna i allt eller inget-tÀnket. För trots att jag stÀdade sÄ noga den hÀr lördagen hann jag inte rengöra ugnen, kylskÄpet eller stÀdskÄpet. Men det tar inte bort vÀrdet av den stÀdning jag faktiskt hann med.

Essa blev i alla fall helt utmattad av att se mig stÀda.

PÄ eftermiddagen solade det plötsligt upp efter en veckas ihÄllande regn. Skyndade mig ut för att göra en bukett att dekorera det nystÀdade köket med.

Soliga septemberdagar Àr en underbar uppfinning!

Varje Ärstid tÀnker jag att det knappast kan finnas en finare. Sedan börjar skiftet och dÄ Àndrar jag mig igen. September kanske vinner tÀvlingen ÀndÄ?

TrĂ€dgĂ„rden har börjat skimra sĂ„ vackert i lila, rött och gult. Det Ă€r det fina med att ha mĂ„nga olika sorters vĂ€xtlighet – allt vissnar pĂ„ olika sĂ€tt, vid olika tidpunkter och i olika fĂ€rger. SĂ„ Ă€ven nĂ€r blommorna har försvunnit sĂ„ finns det fĂ€rgsprakande lövverk att titta pĂ„.

NÀr jag plockat nya buketter gick jag in igen för att börja med middagen. Hög tid att sÀtta i innerfönstren sÄ att det inte immar sÄ mycket.

Jag gjorde ugnsrostade grönsaker med fetaost och en yoghurtdressing till. Tacksam mat som alla i familjen uppskattar.

Vacker Àr den ocksÄ förstÄs.

Sedan blev det söndag. Men hur jag Àn försöker kan jag inte komma pÄ en enda sak jag gjorde eller upplevde den dagen.

MÄndagen var ett evigt trist regnande dÄ jag bara gjorde trÄkiga jobb och administration och drömde mig bort till ett karriÀrbyte som inte innefattar nÄgot trÄkigt jobb eller nÄgon administration öht. Förslag pÄ ett sÄnt?

Men pÄ tisdagen sken solen nÀr vi steg upp.

PRISA GUD! LIVET ÄR UNDERBART!

Vem bryr sig om administration och trÄkiga arbetsuppgifter?

LÀmnade Ulf pÄ förskolan och for hem igen och var tvungen att stanna upp och dokumentera.

Gick en svÀng i trÀdgÄrden och njöt av allt fint.

Sedan rĂ€tt in i ett möte med mitt förlag. Är det fler Ă€n jag som kollar sminket i photo booth innan ni gĂ„r in i Zoom? Ja, jag VET att man kan kolla sig sjĂ€lv Ă€ven dĂ€r Ă€ven innan man kopplar upp sig. Men jag blir alltid sĂ„ nojig. TĂ€nk om hela mötet pĂ„ nĂ„got mĂ€rkligt sĂ€tt sitter och ser vad jag gör nĂ€r jag fluffar upp hĂ„ret, kollar tĂ€nderna efter matrester och suddar bort mascaraspill under ögonen? Nej det Ă€r för hemskt. Kollar mig alltid först i photo booth pĂ„ datorn och sedan gĂ„r jag in pĂ„ möteslĂ€nken.

FÄr för övrigt alltid komplimanger för det otroliga ljuset nÀr jag zoomar. Det hjÀlper att ha tvÄ enorma fönster framför ansiktet! Och sÄ pallar jag upp datorn i ansiktshöjd medelst KnausgÄrds Min Kamp 6, Kerstin Thorvalls BerÀttelsen om Signe samt Bonniers Stora kokbok. Tre böcker som tillsammans utgör den perfekta höjden att sÀga hej ifrÄn.

Efter jobb och möten skyndade jag mig in till stan med Bertil för att trÀffa optikern och köpa ullunderstÀll.

Och sedan Ă„kte vi direkt till matlaget.

Jag hade köpt med sushi frÄn stan sÄ att ingen skulle behöva laga mat.

-MAT FRÅN STAAAAAAAAN!!! lĂ€t det lyckligt nĂ€r alla fick se vad som vankades. Ja, inte Ă€r man bortskĂ€md med take away inte.

Vi var inte riktigt fulltaliga men vi hade trevligt ÀndÄ.

Och efter maten försvann barnen ut för att leka

Medan vi vuxna försvann in i vardagsrummet och drack kaffe och pratade tills vi dragit över matlaget lÄÄÄngt efter stopptiden (20.30).

Och nu Àr det slut pÄ inlÀgget! Hejsvejs.