HĂ€r Ă€r sex stilgrepp jag tĂ€nker utveckla vidare i höst. SmĂ„ förskjutningar i min befintliga stil för att variera och pigga upp. SĂ„nt jag kan fixa med det som redan finns i garderoben – eller förĂ€ndra enkelt med smĂ„ medel!

Mixa mönster med mönster. RÀnder med rutor med prickar med blommor. Blir glad av mönstermix och nÄgonting stramt (pennkjol och kavaj) blir plötsligt hÀrligt lekfullt! HÀr vill jag bli mer djÀrv och behöver nog spendera nÄgon kvÀll i garderoben och testa igenom vad som kan bli kul ihop.

Knalliga sminkdetaljer. Rosa ögonfransar, en koboltblĂ„ eyeliner eller ett riktigt fĂ€rgstarkt lĂ€ppstift. Den hĂ€r stilen som Ă€r nu dĂ€r allt ska vara sĂ„ naturligt som möjligt och man helst ska se osminkad ut – det Ă€r inte riktigt min grej. Gillar mascarakladdiga fransar och pigga fĂ€rger. Har en gammal blĂ„ eyeliner liggande i min sminklĂ„da. Ska vĂ€ssa den sylvass och gĂ„ loss.

Att matcha skorna till strumpbyxorna ifall skorna Àr fÀrgglada. Chict och förlÀnger benen!

FÀrgglada strumpbyxor överlag. Eller mönstrade. Det Àr en sÄn ovÀntad, hÀrlig detalj som verkligen kan lyfta en outfit frÄn bleeh till wow! Hittade bÄde gröna och blÄ strumpbyxor i en realÄda pÄ Lindex nÀr jag handlade svarta strumpbyxor sist.

Stora blaffiga örhÀngen! SjÀlvförklarande.

Och tunna diskreta smycken. Ja, jag Àlskar alltsÄ enorma, kitschiga örhÀngen. Men utöver det vill jag anvÀnda fler enkla smycken igen. GÀrna i kombination med de stora. En sten som glimrar i örat, en tunn lÀnk kring handleden, en liten kedja i urringningen med en pÀrla. Smycken som gör för ansiktet vad en solkatt gör för ett rum. BlÀnker till, fÄngar ögat och gör allting lite piggare. Dags att inventera smyckesskrinet med vad som finns och kanske komplettera med nÄgon loppad berlock. SmÄ diskreta smycken att plocka isÀr och hÀnga pÄ en kedja brukar inte vara en bristvara pÄ secondhand-affÀrer.

Förra hösten gjorde jag ett liknande inlÀgg med sex nycklar för höstens stil. LÀste om det inlÀgget nu och insÄg att jag följt det till punkt och pricka det senaste Äret!