Dag tolv av vabb för minstingen och jag tycker mig inte se någon förbättring. Det här är en riktigt seg förkylning/influensa och jag känner hur arbetsberget tornar upp framför mig. Förra hösten hade vi dock åtta veckor av vabb så även om vi skulle behöva vabba ända fram till julafton kommer det inte bli så illa som det var då.

Men mitt i allt så känns det ganska mysigt att vara hemma tillsammans. Det är som något slags konstigt jullov. Det är kallt och vitt ute och inne lyser julstjärnorna. Och idag började jag och barnen julbaka. Något ska man ju roa sig med.

Vi började med en dubbel laddning saffransbullar av detta goda recept.

När jag bakar med barnen brukar jag låta dem börja baka och så assisterar jag bara och håller humöret uppe när degen inte går att kavla, rulla eller forma till bullar. Man kan ju bli rasande för mindre.

Sedan droppar barnen ändå av en efter en och då kan jag baka lite mer effektivt och rationellt.

Bullar i olika modesjanger

Vissa bakar i huckle och andra i sina slöjdalster. Den randiga toppluvan är en klassisk innemössa perfekt för bakning. Ser man långa vägar – ute bär man ju päls!

Gillar att baka på bakbord. Man får bra grepp och slipper slita på köksskivan när man skär och delar degen och sånt där.

Gjorde halva laddningen till lussekatter och den anda halvan kavlade jag ut och bredde smör och socker på.

Och så på med lite riven mandelmassa, rulla ihop och klippa till en fläta.

Det blev en jädra laddning när det var färdiggräddat.

Då kröp vi upp i soffan och kollade på Julens Hjältar ihop och provsmakade bullarna

Fem stjärnor av fem möjliga. Fint vabbdag på det hela!