Frukost är mest ett nödvändigt ont om du frågar mig. Jag älskar ju att äta på kvällarna! På morgonen saknar jag helt matlust. Mår mest illa.

Men jag kämpar på med mina frukostar ändå. Och när jag är ledig och inte har någon tid att passa så känns det alltid lättare. Då inväntar jag helt enkelt aptiten.

Förra helgen gjorde jag bananpannkakor av ägg, banan och lite proteinpulver. Vi hade ingen grädde hemma så jag tog vaniljkvarg och sedan gjorde jag en enkel chia-jordgubbssylt. Den har jag lärt mig av Susanne. Dessa jordgubbar skördade jag ju i perfekt mognadsgrad i somras så de smakar himmelrike. Behövs inget socker! Bara mosade jordgubbar och chiafrön. När bären stått en stund får de den rätta syltiga konsistensen eftersom att chia är gelerande.

Så sjukt gott.

Mums

Filibaba

Andra saker jag ätit till frukost i veckan:

Vaniljkvarg, müsli och chiasylt.

Banan och jordnötssmör. Jag dippar alltså bananen i smöret. Det är så sjukt gott. Skulle kunna äta åtta på raken! Bara inte precis till frukost, då.

Och smoothie på vaniljkvarg. Med fryst avokado, banan, mango och jordgubb. Serverad med lite frön och nötter.

Min motvilja inför frukosten var besvärlig under alla år jag gick i skola. Att illamående försöka tvinga i mig något, bara för att orka med dagen. Skönt att ha fria arbetstider och kunna äta en nätt frukost och istället satsa på en tidig lunch när hungern sätter in!