Nu Ă€ntligen Ă€r vĂ„r toalettrenovering fĂ€rdig! Första natten lĂ„g jag vaken som ett barn och vred pĂ„ mig – otĂ„lig att fĂ„ bli kissnödig och ha glĂ€djen att kunna gĂ„ rakt ut till toaletten. IstĂ€llet för att stapla till nedervĂ„ningen pĂ„ osĂ€kra ben, med grus i ögonen.

SĂ„ hĂ€r sĂ„g toaletten alltsĂ„ ut innan. Önskar att vi stĂ€llt upp i nĂ„gon sĂ„dan dĂ€r tĂ€vling om Sveriges fulaste badrum. För dĂ„ hade vi garanterat kammat hem första priset!

Men inte lÀngre.

Hej hopp, hĂ€r ser ni den lilla pĂ€rlan. Jag Ă€r SÅ glad att Ă€ntligen ha tvĂ„ fungerande toaletter i vĂ„rt hushĂ„ll för fem!

Bröstpanelen blev över frÄn köksrenoveringen sÄ vi anvÀnde den för att klÀ vÀggarna. Och lÀt den till och med ha samma fÀrg som i köket sÄ att vi kunde anvÀnda upp den gula burk som var över sedan dess. LinoljefÀrg frÄn Ottossons i nyansen sandgul.

Golvet kommer frÄn Tarkett och Àr en rutig plastmatta. Vi la den pÄ skrÄdden sÄ att det skulle bli romber istÀllet för rutor. DÄ upplevs den fyrkantiga lilla toaletten lite mindre fyrkantig. Den bruna hurtsen med förvaring har vi Àrvt av tant MÀrta och den Àr byggd av gamla sockerlÄdor dÀr isolatorer i porslin fÄtt bli knoppar. Elementet mÄlade vi inte om utan hÀngde bara tillbaka dÀr det hÀngt förut. Tycker den vaniljgula fÀrgen Àr fin. Toalettstolen Àr nÄgon basic modell frÄn Gustavsberg men toalettsitsen Àr frÄn Burlington i trÀ. Vi har en likadan fast i brunt pÄ toaletten nere och jag Àr vÀldigt förtjust i den.

Tapeten Kerstin kommer frÄn Duros gammelsvenska kollektion. Och jag hade redan hunnit vÀlja den nÀr jag kom hem till det urrivna badrummet och insÄg att originaltapeten ser nÀstan exakt likadan ut. Blev sÄ glad för dÄ kÀndes det som att jag prickat rÀtt!

För att ta igen det svarta i golvet och toalettsitsen bankade jag upp nĂ„gra svarta ramar med gamla fotografier och en liten hylla för pynt. Det lilla fotot förestĂ€ller en pappa som gosar med en bebis. Och den stora förestĂ€ller K.F.U.Ms nationalkonferens i Stockholm 1927. PĂ„ baksidan av den stĂ„r det “Undertecknad överlĂ€mnar denna tavla som gĂ„va till K.F.U.M i SkellefteĂ„ med reservation att tavlan inte lĂ€gges i nĂ„got skĂ„p eller bakom. Selmer Karlsson”.

Inte ska den ligga i ett skÄp eller bakom heller. Den innehar ju hedersplatsen pÄ vÄrt dass!

NymÄlad linoljefÀrg Àr som synes vÀldigt blank och man ser tydliga spÄr efter penseln. Men efter nÄgon mÄnad blir den matt och vacker. Lampan ovanför spegel med klockad glasskÀrm heter Adelborg och kommer frÄn Karlskronas lampfabrik.

Vi valde ett nÀtt litet handfat i gammaldags stil frÄn Burlington, modell Edwardian. Och blandaren heter Oxford och Àr likadan som den vi har i badrummet nere. Uttaget Àr frÄn Renovas serie i gammal stil.

Det enda som fattas nu Ă€r att fĂ„ tag i en ny spegel. LĂ„nade den hĂ€r dimmiga och krackelerade saken frĂ„n sovrummet – men den behövs ju dĂ€r! Och jag vill ha en spegel med svart stram ram som Ă€r lite lĂ€ngre och inte lĂ€mnar det dĂ€r förargliga avstĂ„ndet ner till handfatet. Ska hĂ„lla utkik pĂ„ loppis i sommar för det Ă€r verkligen ingen panik. Just nu Ă€r jag bara sĂ„ lycklig över vĂ„r lilla toalett!