Nästan samtidigt som jag kom hem från min syster i Borås kom värmen upp till Västerbotten. Och som jag passat på att bada! Köpte tre nya bikinis i våras eftersom de andra inte längre passar. Min favorit är denna från Other Stories med hög midja och kupor med stöd.

Det som känns lite ovant är skärningen på bikinin. Att den visar så pass mycket rumpa. Nu vet jag ju att dagens bikinimode brukar visa mycket mer – men jag visar ju aldrig någonting. Så jag känner mig allt lite otränad. Samtidigt tycker jag att det är ganska fint med lite högre skärning där bak – benen blir längre och inte lika “avhuggna”.

Min favorit är att cykla till Storsjön i byn och ligga på bryggan och läsa. Höra hur det kluckar och känna det mjuka fläktandet från vinden. Jag har passat på under lunchrasterna i veckan.

En sak jag ska vara mer noggrann med i sommar är att skydda mitt hår. Det blir gult och fult i solen så när jag är på stranden kommer jag att använda hatt och sjalett. Och sedan alltid tvätta ur håret med schampo om jag doppat det i sjön.

I slutet av förra sommaren var mitt hår gulgrönt och som spagetti i konsistensen och det vill jag gärna slippa.

Läser just nu en helt underbar bok och längtar efter att jobbet ska lugna ner sig så att jag får lite mer tid för läsning och vila. Strax går min egen bok till tryck och det kommer vara en enorm lättnad. Måste bara orka sista spurten nu.