Det Àr bra att ha en syrra att bytlÄna klÀder med. Hittade denna loppiskjol i hennes garderob nÀr jag var dÀr och fick ta med den hem.

Omlottmodell med ett helt underbart snurr i kjolen – perfekt för varma sommardagar som dessa.

Kombinerar den med en skjorta jag köpte pÄ Otherstories i vintras.

Runda gamla örhÀngen som jag tror Àr frÄn Zara plus ballerinas frÄn Zara.

Jag mÄ se glad ut hÀr men om bilden hade varit tagen nÄgra timmar senare hade det varit en helt annan kÀnsla. PÄ tisdagskvÀllen fick jag nÀmligen vÀrmeslag.

Jag skĂ€ms över att jag Ă€r en sĂ„dan IDIOT – men nu ska jag berĂ€tta hur det gick till. Det var alltsĂ„ 30 grader utomhus och jag hade varit och trĂ€nat och var redan ganska sliten efter det. Men pĂ„ hemvĂ€gen bestĂ€mde jag mig för att sladda in pĂ„ vĂ„rt ICA och köpa Ă„tta sĂ€ckar blomjord för att Ă€ntligen kunna plantera om alla tomater som stĂ„r och trĂ€ngs. Efter en snabb middag skyndade jag mig ut i vĂ€xthuset som höll nĂ€rmare fyrtio grader. Och sedan började jag plantera om för glatta livet. NĂ€r en halvtimme passerat började jag bli helt snurrig och illamĂ„ende. Men Ă€ndĂ„ var det som att jag inte kunde sluta, utan tĂ€nkte att jag var tvungen att bli fĂ€rdig för att kunna Ă„ka och bada sedan.

Men sĂ„ blev synen suddig och jag kastade mig raklĂ„ng i grĂ€set utanför vĂ€xthuset. DĂ€r lĂ„g jag och kĂ€nde hela vĂ€rlden snurra – samt en vĂ„ldsam lust att spy. Ulf gick fram till mig och lutade sig bekymrat över mitt ansikte och sa

-Jag tror du ska dö nu mamma?!

Nej jag ska inte dö, jag ska bara vila lite grann.

Och nĂ€r snurrandet lugnade sig – vad gjorde jag dĂ„? Gick jag in och vilade? Drack vatten? Nej jag FORTSATTE ute i vĂ€xthuset. Och det Ă€r ju verkligen beviset pĂ„ att jag fĂ„tt vĂ€rmeslag, för sĂ„ jĂ€dra dum Ă€r ju ingen som Ă€r vid sina sinnes fulla bruk. Förvirring Ă€r ju just ett tecken pĂ„ vĂ€rmeslag.

Jag kÀmpade pÄ en stund till men sedan sjönk jag bara ihop som en vÄt flÀck. Jag hade tappat kÀnsel i fingrar och tÄr och kunde inte hÄlla mig upprÀtt. Jag försökte instruera Ulf att hÀmta sina storebröder (Jakob var ju i stan) men försök att instruera en fyraÄring att göra nÄgonting. Det Àr nÀstan omöjligt. Till slut, efter lÄng vÀntan, kom dock brorsorna ut med isvatten och saft. Och sÄ smÄningom lyckas jag halta in i huset och kraschade sedan pÄ soffan medan barnen gav mig vÄta omslag.

SÄ smÄningom kom Jakob hem och spolade upp ett kallt bad Ät mig. Sedan minns jag inget mer. Men pÄ nÄgot sÀtt lyckades jag ta mig till sovrummet och dricka vÀtskeersÀttning och sedan upplevde jag en natt som kÀndes som att ha influensa och magsjuka samtidigt. IllamÄende, muskelvÀrk, ömhet i hela kroppen, frossa. Och morgonen dÀrpÄ hade jag ont i varenda muskel.

Jahapp. Ska aldrig igen skĂ€mta om sörlĂ€nningar som inte kan klĂ€ sig mot kylan pĂ„ vintern – för tydligen kan jag absolut inte hantera vĂ€rme. Blir en fullkomlig idiot. Tur att det ska regna i eftermiddag och sedan vĂ€ntas temperaturerna sjunka. Äntligen.