Inför den hÀr badsÀsongen köpte jag tre nya bikinis. Jag hatar att köpa badklÀder sÄ jag brukar anvÀnda de jag har tills de börjar bli genomskinliga och uttöjda och dÄ blir det PANIK att hitta nya. Nu behövde jag dock köpa nya badklÀder framförallt för bÀttre passform. Dyrt blev det. Samtidigt badar jag nÀstan varje dag hela sommaren och ofta flera gÄnger per dag dessutom. Och dÄ behövs det ju nÄgra att rotera mellan.

Jag Ă€lskar baddrĂ€kter frĂ„n Seafolly – som min rödaprickiga och min blĂ„ som dock Ă€r utnötta sedan flera Ă„r. TyvĂ€rr har de haft sĂ„ trĂ„kiga och fula mönster senaste Ă„ren.

Nu skaffade jag dock en svart bikini i liknande stuk som baddrÀkterna. Tror detta Àr den första svarta bikini jag Àger. Hög midja, rynk, stadiga kupor. Twist soft cup halterneck heter modellen. Jag knyter dock banden pÄ ryggen istÀllet för jag tycker att halterneck Àr oskönt. Trosan heter Collective high waisted pant. FrÄn Seafolly alltsÄ.

PÄ & Other Stories hittade jag den perfekta bikinibyxmodellen. Ordentligt hög midja och lite högre skÀrning som dock fortfarande tÀcker vÀsentliga delar av baken.

Bikiniöverdelen Ă€r mer som en vanlig topp och saknar ordentligt stöd. Ska sy in kupor i den – för efter att ha ammat i fem Ă„r av mitt liv kĂ€nns det nödvĂ€ndigt med lite hjĂ€lp pĂ„ traven.

Slutligen köpte jag ocksÄ en röd bikini frÄn & Other Stories. Typ tredje gÄngen jag anvÀnde den lossnade det ena axelbandet och försvann i djupet. SÄ nu kan jag bara anvÀnda den som halterneck. Buhu och snyft. MÄste försöka lösa detta pÄ nÄgot vis.

Den har en liknande trosa som den blÄrandiga men med mer stöd i kupan. Och fodret Àr cerisrosa! SÄ gillar man inte att ha den sÄ högt i midjan som jag har sÄ kan man vika ner den och fÄr dÄ en fin rosa kant!

Dock ingen bra modell för den med stor byst. Jag som har ganska nÀtt byst behövde köpa en av de största modellerna i deras sortiment. Men what else is new nÀr det gÀller & Other Stories? Jag drar alltid största storlekar i alla deras klÀder. Det Àr sÄ illa. De borde VERKLIGEN jobba pÄ sin inkludering.

Slutligen anvĂ€nder jag en rosarutig Monki-bikini som har nĂ„gra Ă„r pĂ„ nacken. Den Ă€r inte ny – men nytt Ă€r att den passar bĂ€ttre. Älskar rutor.

Ja, rutiga badklÀder Àr faktiskt de allra snyggaste. Sörjer fortfarande min rutiga baddrÀkt frÄn Sea Folly som jag anvÀnde tills den sÄg ut som en sladdrig disktrasa.

Sköt badklÀderna rÀtt

Skölj upp badklÀderna efter anvÀndning. Efter sjöbad tycker jag att vanligt, ljummet kranvatten rÀcker. Efter pool eller salt hav anvÀnder jag en klick milt flytande tvÀttmedel och kramar ur dem i handfatet. Finns det inte tillgÀngligt funkar en droppe diskmedel ocksÄ bra.

Torktumla absolut inte och anvĂ€nd inte sköljmedel nĂ€r du tvĂ€ttar badklĂ€der. Överhuvudtaget Ă€r maskintvĂ€tt av badklĂ€der en dĂ„lig idĂ©. LĂ€gger hellre i blöt i varmt vatten i handfatet.

Efter bad – torka inte badklĂ€derna i solen. De bleks snabbt och blir fula. HĂ€ng dem i skuggan istĂ€llet. Och vrid inte vattnet ur dem – utan krama lĂ€tt!