Det stod lÀtta skurar vid 14 i vÀderleksrapporten. Men efter en timme av mer eller mindre konstant skyfall har jag avbrutit trÀdgÄrdsarbetet och dragit mig inomhus. Med en skÄl jordgubbar och de första krispiga vÀsterÄsgurkorna.

IgÄr dÀremot- igÄr sken solen!

Jag började morgonen med att trÀna i stan. Sedan gjorde jag Àrenden i nÄgra timmar innan jag lÀttad ÄtervÀndetill byn igen. Undviker helst stan helt under sommaren. Jobbigt att behöva vara civiliserad och inte bara kunna gÄr runt i fladdriga hÀngselbyxor med en bikini under. Jordiga fingrar och svett pÄ överlÀppen.

Hade i alla fall min underbara loppade klÀnning med markerad midja och bra vidd i kjolen. Stadig bomull med praktiska fickor. I den stÄr jag ut att vara civiliserad en stund.

Sedan Äkte jag hem, duschade, Ät lunch och dÀrefter kom Stina och hÀmtade upp mig och sÄ Äkte vi till Lappis överdagen. En kristen tÀltkonferens i Husbondliden dÀr jag varit mÄnga, mÄnga somrar förut. SÄ mysigt och kul!

Somnade vid halv tre och vaknade vid halv elva imorse. KĂ€nner mig vimmelkantig av trötthet idag. Men sĂ„ snart det blir uppehĂ„ll i de “lĂ€tta” skurarna ska jag fortsĂ€tta med trĂ€dgĂ„rdsarbetet. Har krukvĂ€xter att skola om och ogrĂ€s att rensa.