Den hÀr veganska vinbÀrsrutan bjöd jag pÄ nÀr vi fick besök i söndags. Bakas i lÄngpanna och rÀcker dÀrför till mÄnga. FÀrgen Àr inte riktigt rÀttvisande eftersom jag hade slut pÄ vanligt strösocker och fick ta brun farin istÀllet. DÄ ser den lite mörkare ut.

Toppad med flagad mandel, pÀrlsocker och serverad med en klick vegansk vaniljvisp Àr det himmelriket pÄ en tallrik.

Vegansk vinbÀrskaka

30 bitar

TidsÄtgÄng

40 minuter

Ingredienser

  • 200 gr mjölkfritt margarin

  • 5 dl strösocker

  • 8 dl vetemjöl

  • 3,5 dl havredryck

  • 1 tsk salt

  • 4 tsk bakpulver

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 200 gr röda vinbĂ€r

  • pĂ€rlsocker

  • flagad mandel

Gör sÄ hÀr

  • SĂ€tt ugnen pĂ„ÂŽ175 grader och lĂ€gg ett bakplĂ„tspapper i en ugnsplĂ„t.
  • SmĂ€lt margarin, tillsĂ€tt socker och rör om. HĂ€ll i övriga ingredienser (utom bĂ€ren) och blanda till en jĂ€mn smet.
  • HĂ€ll smeten i formen och bre ut jĂ€mt. Strössla bĂ€ren över kakan, sedan pĂ€rlsocker och flagad mandel. GrĂ€dda mitt i ugnen i 30-35 minuter. KĂ€nn efter med en sticka innan du tar ut den. LĂ„t svalna och skĂ€r sedan i bitar