Dags att ta tag i kryddlÄdan! Bredvid spisen i köket förvarar vi vardagskryddorna i en lÄda som gÀrna grisar ihop totalt. Tur i alla fall att de flesta kryddtillverkarna börjat mÀrka sjÀlva locken pÄ burkarna sÄ att man ser ovanpÄ vad som Àr inuti.

Plockade upp alla burkar och lyfte sedan ur plasten pÄ botten av lÄdan. Köpt pÄ löpmeter pÄ IKEA och bra att ha som anti-glid! Skakade ur allt bös i papperskorgen och skrubbade den sedan ren under kranen. Dammsög bort ytterligare bös som letat sig in i lÄdan under plasten och torkade sedan rent med trasa.

Sedan sorterade jag mina kryddor, hÀllde ihop de som vara halvtomma och innehöll samma sak och fyllde pÄ sockerpullan och saltströaren. HÀr syns rökt salt, kanel i finburk, sockerpullan till vardagen, tvÄ goda kryddblandningar jag brukar strö ner i diverse grytor och sÄser. Samt förra höstens hemmagjorda örtsalt!

Sedan torkade jag av alla kladdiga, dammiga och skrÀpiga burkar med en trasa och stÀllde tillbaka dem i lÄdan igen. Prydligt och organiserat.

Mmmmm….sĂ„ hĂ€rligt med ordning i kryddskĂ„pet