Ett hem behöver en varm plats. Ett stÀlle att krypa upp vid för att vila, fylla pÄ och inte minst vÀrma sig under kalla dagar. Jag stÀller mig vid ugnsluckan och hÄller ut koftan. Försöker fÄnga in vÀrmen i plagget efter ugnspannkakan. Jag sÀtter mig nÀra det susande vattenelementet eller Essas ljumma plats i soffan.

Men hÀr i korgstolen vid vedspisen trivs jag ÀndÄ bÀst

Det sprakar sÄ hemtrevligt och betryggande.

GÀspig blir man ocksÄ av vÀrmen.

Tjocksockar pÄ tork efter utelek med snö i stövlar.

En varm vÀgg av björkved som luktar som hemma hos mormor och morfar. NÀr utomhus Àr hotfullt kall Àr det tryggt att sitta vid hÀrden.

Kan du vinterboa en varm plats Ă„t dig sjĂ€lv? En skön fĂ„tölj med en gosig, tjock plĂ€d eller ett fĂ„rskinn i hörnet pĂ„ soffan? En vetevĂ€rmare som kan mikras och lĂ€ggas över magen – eller en varmvattenflaska som fĂ„r följa med in under filten. Med ett mysigt litet bord bredvid dĂ€r det ryms en ljusstake och en tekopp.

Kan du pÄ decembers första dag ge dig sjÀlv nÄgra minuter att stÀlla iordning en varm, ombonad och hemtrevlig plats Ät dig sjÀlv? En kraftplats för att hÀmta energi under den mörkaste perioden.