
Så roligt att ha ett kalas att baka till! Jag svängde ihop vinbärsrutor att bjuda på – så goda och enkla att lyckas med.

Man kan byta ut vinbären mot valfria andra bär förstås. Eller blanda olika sorter!

Eller experimentera med mandelflarn istället för kokos och kanske några droppar bittermandelarom i smeten….bara fantasin sätter gränser.

Vinbärskaka med kokos
Antal bitar
30 stycken
Tid
35 minuter
Ingredienser
150 gr smör
4 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 nyp salt
1 tsk vaniljsocker
2 dl frysta vinbär
1 dl kokosflingor
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä en lasagneform med bakplåtspapper
- Smält smöret i en kastrull.
- Rör ner ägg, socker, vetemjöl, salt och vaniljsocker i kastrullen. Rör till en jämn smet
- Häll ut smeten i formen. Toppa med vinbär och nästan alla kokosflingor. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara aningens kladdig inuti.
- Ta ut och häll över de sista kokosflingorna. Låt svalna och skär sedan i bitar. Förvara i frysen.

Kokosflingorna ger crunch till kakan….

Och det syrliga gifter sig perfekt med det söta! God att äta som den är, eller till lättvispad grädde.
9 svar
Vad god den ser ut. Älskar kokos så den ska jag baka. Trevlig helg. 😊
Tack för baktipset. Det låter verkligen gott.
Ser både mysigt och smarrigt ut, tack för inspirationen. Som diabetesförälder (till en son med typ 1), funderar jag alltid över kolhydraterna i mängden socker och i vitt mjöl. Blir lite nyfiken på om du har recept med mindre socker och mindre mängd vitt mjöl. Givetvis kan jag experimentera men det är roligt att få andra inspel. Något som jag klurar på en förkyld lördag.
Jag tog två deciliter socker istället för fyra och det var lagom. Nästa gång jag gör denna lättbakade kaka ska jag lägga till nötter eller mandel för mera tuggmotstånd.
Låter hur gott som helst. Tack för receptet.
Tack för ett mycket gott recept, har redan hunnit testa. Tiden i ugnen stämde inte alls för mig, hade den inne minst 20 minuter längre, kanske hade jag fel sorts form. Supergod blev den hur som helst 🙂
Härlig kaka🤩👍 smålog då jag själv gjorde typ nästan samma sorts kaka häromdagen( hade hallon i min istället för vinbär) till min maltesiska gubbe och svärmor. Mitt svenska fika är populärt här på Malta😃👍
Ser mycket smarrigt ut!
Är formen i storlek ”halv långpanna” eller mindre?
Själv exprementerade jag med kolakakor/snittar igår…..citron och flingsalt är intressanta ingredienser……
Här ska min nyblivna fjortistjej ha tjejgänget på fika och tacos här om en stund….vi andra ska INTE vara hemma hmm..
Ha det fortsatt fint och lyssna (ute) tycker att jag hör 🐦 fågelkvitter.
Kram kram Katarina
Ska det inte vara bakpulver i kakan?