Så roligt att ha ett kalas att baka till! Jag svängde ihop vinbärsrutor att bjuda på – så goda och enkla att lyckas med.

Man kan byta ut vinbären mot valfria andra bär förstås. Eller blanda olika sorter!

Eller experimentera med mandelflarn istället för kokos och kanske några droppar bittermandelarom i smeten….bara fantasin sätter gränser.

Vinbärskaka med kokos

Antal bitar

30 stycken

Tid

35 minuter

Ingredienser

  • 150 gr smör

  • 4 dl strösocker

  • 3 ägg

  • 4 dl vetemjöl

  • 1 nyp salt

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 2 dl frysta vinbär

  • 1 dl kokosflingor

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader. Klä en lasagneform med bakplåtspapper
  • Smält smöret i en kastrull.
  • Rör ner ägg, socker, vetemjöl, salt och vaniljsocker i kastrullen. Rör till en jämn smet
  • Häll ut smeten i formen. Toppa med vinbär och nästan alla kokosflingor. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara aningens kladdig inuti.
  • Ta ut och häll över de sista kokosflingorna. Låt svalna och skär sedan i bitar. Förvara i frysen.

Kokosflingorna ger crunch till kakan….

Och det syrliga gifter sig perfekt med det söta! God att äta som den är, eller till lättvispad grädde.