Ett av mina kĂ€raste fotomotiv Ă€r fönsterutsikter – och inte för inte Ă€r fönster ett vanligt och Ă€lskat motiv ocksĂ„ för konstnĂ€rer. The Met hade till och med en hel utstĂ€llning 2011, med temat Rooms with a view. Den skulle jag ha velat se live!

Fönsterutsikter kan vara förtrollande och agera som en slags symbol för lĂ€ngtan. Kanske för att man suttit i sĂ„ mĂ„nga fönster som barn? LĂ€ngtat ut. Drömt sig bort. LĂ„tit blicken glida över landskapet utanför. Fönstret frĂ„n mitt flickrum dĂ€r jag – om jag lĂ„g pĂ„ rygg i sĂ€ngen – bara sĂ„g trĂ€dtopparna. Kunde fantisera om att jag i sjĂ€lva verket bodde i en skog. Eller det enorma fönstret pĂ„ glasblĂ„seriet dĂ€r jag jobbade. Stillsamma lördagar kröp jag upp i fönsterkarmen och sĂ„g ut över RöbĂ€cksslĂ€tten. Helt sjĂ€lv i det enorma huset och med tankar lika vidstrĂ€ckta som utsikten. För att inte tala om det lilla gavelfönstret i mormors hus, dĂ€r jag satt i sĂ€ngen och sĂ„g ut över vĂ„rvintersolen. Skrev dagbok, lyssnade pĂ„ Jewel och tĂ€nkte pĂ„ hela det stora spĂ€nnande livet som lĂ„g framför mig.

Fönster sĂ€tter igĂ„ng drömmar och fantasier och Ă€r dĂ€rmed inte bara ett av de motiv jag Ă€lska att fota – utan ocksĂ„ ett av de vanligaste motiv jag publicerar pĂ„ mitt instagramkonto Underbaraboning. HĂ€r kommer nĂ„gra sĂ€rskilt lysande utsikter.

Februarifönstret hos @glesbygdsanna – det dĂ€r första, kalla inomhusljuset som kommer efter en lĂ„ng period av mörker.

Den bleka och sköra vÄrvyn frÄn @gronafonster. GrÀset som inte hunnit bli riktig grönt, molnen sÄ specifika för Ärstiden. NyvÀckta, knubbiga pelargoner som suger i sig ljus.

Det öppna fönstret mot vÄren hemma hos @stallpigan berör mig sÄ starkt att jag blir tÄrögd. Utplockade innerfönster, blommande körsbÀrstrÀd och Àngen som försvinner mot en skog dÀr borta. Jag kan riktigt höra humlesurret.

Liknande kÀnslor uppstÄr för köket hos @marjamÀentarinoita. Skogen inpÄ husknuten, den vÀlstrukna, broderade bomullsduken. Emaljkoppen och en jordviva som fönsterblomma. HÀr vill jag dricka mitt förmiddagskaffe och lyssna till fÄgelsÄngen.

Kanske Àr det en sen sommarkvÀll som solat upp efter en regnig dag. Men det skulle ocksÄ kunna vara halv fyra pÄ morgonen i juni. Vackert Àr det hur som helst vid köksbordet i @ulrikakarins gamla sommarhus.

Har alltid drömt om att besöka @ellenkeysstrand. Och den hÀr bilden med utsikt över VÀttern ökar den lÀngtan högst pÄtagligt. Tror jag ska ansöka till Ellen Keys skrivinternat nÄgot Är. Hade varit fantastiskt.

Utsikten mot den första försiktiga hösten. KĂ€nslan nĂ€r man börjar dra sig inomhus efter mĂ„nader av uteliv. TĂ€nder ljus och söker vĂ€rmen. SĂ„ fint hemma hos  @kuivakangas

Oktoberfrukost hos @annafurbacken. Sitta lÀnge och dricka kaffe medan den guldiga och matta solen smeker bordsskivan.

Det finns ett Àldre blogginlÀgg, med vackra utsikter frÄn Undebaraboning, för dig som inte kan fÄ nog! Det hittar du hÀr.